×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Detenen l’ex vice president del parlament per negar-se a declarar

L'ex vice-president del parlament de Catalunya Josep Costa ha sigut detingut aquest matí per ordre del TSJC per haver-se negat a declarar el passat mes de setembre. A les 14:30 serà citat davant el jutge.

dimecres 27 d’octubre de 2021
Facebook Twitter

L’ex vice-president primer del parlament de Catalunya Josep Costa ha sigut detingut aquest matí per ordre del TSJC i passarà a disposició judicial a les 14:30 hores d’aquest mateix dimécres.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya manté oberta l’investigació contra l’anterior mesa de la cambra catalana per no acatar la resolució del Constitucional d’impedir el ple parlamentari sobre monarquia i autodeterminació.

La detenció de Josep Costa, ve precedida també de la petició del partit d’extrema dreta Vox, ja que el passat 15 de setembre l’ex vice president es va negar a declarar en la cita judicial requerida als membres de la mesa.

En aquell moment Costa no va anar i va denunciar en xarxes socials la ingerència
del Tribunal Constitucional pel que fa als debats parlamentarisn manifestant que “no estic disposat a establir una taula de diàleg amb uns jutges i fiscals repressors que no tenen nocions bàsiques de què és la separació de poders. El meu objectiu és guanyar aquesta batalla a Europa, per això he decidit de no presentar-me a declarar”.

Gonzalo Boye, advocat també de Costa ha insistit en que la detenció és il·legal en dir que "ordenar la detenció d’algú, per un presumpte delicte que no porta aparellada la pena de presó és, lògicament, desproporcionat i arbitrari, més encara quan l’únic motiu és prendre-li declaració sabent que no declararà".

Per altra banda, a la presidenta del parlament de Catalunya Laura Borràs, se li ha impedit l’entrada a l’edifici del TSJC on està arrestat Costa, per ordre expressa del president del mateix tribunal.

Sens dubte, el Poder Judicial i el sector més "bunqueritzat" del Régim del 78, segueix amb la seva creuada contra els dirigents independenstistes, enfront les aproximacions entre el govern del PSOE i Unidas Podemos i el govern de la Generalitat. El Tribunal de Comptes, la detenció de Carles Puigdemont, i la inhabilitació de Quim Torra, en són alguns dels exemples més notoris.

No obstant, tant l’intent de restauració autonòmica mitjançant la gestió de majors infraestructures i competències, que només faran que beneficiar les grans empreses catalanes en les negociacions entre el govern central i els partits processistes, com la via reaccionaria, amb la judicatura al capdavant, comparteixen un mateix objectiu, i que no és altra que acabar d’arrel amb les aspiracions democràtiques pel dret a decidir del poble català.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna