×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Detingudes, llibertat! Massiva concentració a Vallecas en repudi a la repressió i solidaritat amb les persones detingudes

Milers de persones s'ha manifestat aquest divendres enfront de l'Assemblea de Madrid en repulsa a la repressió de la Policia Nacional en la nit del dijous contra els veïns i joves que es manifestaven en defensa dels serveis públics i en solidaritat amb les quatre persones detingudes, que ja van ser alliberades amb càrrecs.

dissabte 26 de setembre de 2020
Facebook Twitter

Milers de persones, en la seva majoria joves, s’han concentrat aquest divendres a la cantonada del carrer Candilejas, enfront de l’Assemblea de Madrid en el districte de Puente de Vallecas.

L’acció, convocada a través de les xarxes socials, ha estat en suport de les persones detingudes durant les càrregues policials del dijous contra les veïnes i veïns que demanaven sanitat pública i protestaven contra un confinament segregacionista i de classe.

Et pot interessar: Exèrcit i Policia Nacional es desplegaran per Madrid per a garantir el confinament de classe d’Ayuso i Sánchez

Les quatre persones detingudes, una d’elles menor d’edat, e les que en les xarxes socials s’ha denunciat que han estat colpejades per la policia després de la seva detenció, ja han estat alliberades amb càrrecs, acusats d’atemptat contra els agents de l’autoritat i lesions.

La concentració s’ha transformat posteriorment en una manifestació que ha recorregut diversos carrers de Vallecas al crit de “Detingudes, llibertat!”, “Fora la policia dels nostres barris!” i “No és confinament, és segregació”!

La manifestació, durant la qual no hi ha hagut desplegament policial, ha transcorregut sense cap incident.

La política de “contenció de la pandèmia” a base de segregació, militarització, repressió policial i precarietat laboral, que és la recepta del Govern de la Comunitat de Madrid i del propi Govern del PSOE i Unides Podemos, comença a generar un fort rebuig entre amplis sectors de la classe treballadora i la joventut. Aquesta ràbia pot ser l’espurna que encengui la prada.

També et pot interessar: Amb una Vaga General els “guetos” d’Ayuso no durarien ni un telenotícies


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”