×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Directe | La vaga d’Educació i Sanitat de Catalunya omple Sant Jaume

Comencen de ben matí les jornades de vaga dels sectors educatiu i sanitari a Catalunya contra la situació de degradació dels serveis públics per part del govern de la Generalitat.

EsquerraDiari.cat

dimecres 25 de gener
Facebook Twitter

A primera hora del matí d’aquest dimecres ha començat la vaga convocada pels sindicats dels sectors de la sanitat i l’educació pública (CGT, USTEC, COS, IAC, USOC, Infermeres de Catalunya i Metges de Catalunya). Unes jornades que han de mantenir-se el 25 i 26 de gener i que conclouran amb una gran concentració dissabte 28 a la plaça Sant Jaume.

De ben matí ja han començat els piquets informatius unitaris a la plaça dels Països Catalans de Barcelona, que han estat els més matiners.

També s’està realitzant una columna del sector educatiu de les interines que ha començat a la zona de Drassanes del Port de Barcelona. I a les 10 del matí ha sortit una altra columna des de l’Hospital Clínic, sumant-se a la vaga del sector sanitari.

A més, el sindicat convocant Metges de Catalunya ha fletat desenes d’autobusos de tot el territori català per participar de la manifestació que té lloc també davant el departament de Salut.

El mateix sindicat ha informat que ha primera hora del matí "el seguiment de la vaga de personal facultatiu del sistema sanitari públic i concertat de Catalunya és del 75%", en sector en el que estan convocats més de 25.000 facultatius de l’Institut Català de la Salut (ICS) i dels centres concertats al sistema integral d’utilització pública de Catalunya (Siscat).

Per altra banda, diferent organitzacions juvenils com el Sindicat d’Estudiants o el SEPC i Contracorrent participaran i animen a solidaritzar-se en aquestes jornades.

La manifestació unitaria ha començat a les 11 del matí i està anant des de les portes del Palau de la Generalitat fins arribar al Parlament de Catalunya.

Les treballadores de sanitat i educació surten a lluitar contra la Generalitat i el govern de l’Estat espanyol com a responsables de la situació d’empobriment de la classe treballadora i la degradació dels serveis públics des de fa anys.

Et pot interessar: Vaga 25 i 26 de gener: contra l’empobriment de la classe treballadora i la degradació dels serveis públics!

També pots llegir: Docents, sanitàries i estudiants: unides i endavant!


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts