×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Diversos països suspenen vols del Regne Unit per la nova soca de coronavirus

Després de l'anunci realitzat ahir pel primer ministre britànic, Boris Johnson, sobre una nova soca de coronavirus, països d'Europa, Àsia i Amèrica Llatina van cessar unilateralment des del diumenge els vols procedents de l'illa.

EsquerraDiari.cat

dilluns 21 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, França, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Portugal, la República Txeca i Suècia van anunciar la suspensió de tots els vols amb destinació o origen a Regne Unit, segons l’agència de notícies Europa Press. També ho van fer l’Argentina, el Perú, Xile i Colòmbia a Amèrica Llatina; i Hong Kong i l’Índia a Àsia.

La mesura va ser adoptada temporalment, a l’espera de més dades científiques i d’una decisió conjunta que s’espera sorgeixi de la reunió urgent dels ambaixadors dels 27 països membres de la Unió Europea (UE) que se celebrarà demà a Brussel·les.

El primer ministre britànic, Boris Johnson, va anunciar ahir en conferència de premsa que des del diumenge i fins al 30 de desembre s’enduriran les restriccions a Londres i el sud-est d’Anglaterra, perquè dades preliminars suggereixen que el virus que circula en aquestes regions és 70% més contagiós. No obstant això, diversos científics sostenen que aquestes dades no estan comprovades com explica un article del New York Times.

El premier britànic va matisar: "Res indica que sigui més mortífer o que causi una forma més severa de la malaltia".

El nou cep del coronavirus va provocar una ona de contagis en el sud del Regne Unit i el seu descobriment ja va ser informat a l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

A més, va posar en suspens principalment a Europa i també a la resta del món, sobretot després que es reportessin casos a Austràlia, Dinamarca, Itàlia, Països Baixos i Sud-àfrica.

El primer ministre belga, Alexander De Croo, va precisar a la televisora VRT que a partir d’aquesta mitjanit se suspenen les arribades d’avions i del tren Eurostar procedents de Regne Unit, malgrat que encara s’estudiava el nou cep, i va detallar que la suspensió duraria almenys 24 hores.

"No tenim una resposta concloent", va reconèixer De Croo, qui va agregar que a més dels controls preventius de ruta, els viatgers procedents de Regne Unit seran vigilats estretament per a garantir que compleixen amb la quarantena.

En el cas d’Irlanda, el Govern va suspendre durant 48 hores tant els vols com les comunicacions marítimes a partir d’aquesta mitjanit fins demà després d’una trobada dels tres partits que participen en la coalició de govern.

La cancelleria d’Itàlia també va ordenar suspendre els vols amb Regne Unit, va informar la premsa italiana. "Com a Govern tenim el deure de protegir als italians", va explicar el vice-primer ministre, Luigi Di Maio, en un missatge publicat en Facebook.

"Per això, i després d’haver notificat al Govern britànic, estem treballant amb el Ministeri de Sanitat per a signar la disposició per a suspendre vols amb Regne Unit", va agregar.

Així mateix, França va suspendre des d’aquesta mitjanit i per 48 hores tots els desplaçaments de persones procedents del Regne Unit, "inclosos els relacionats amb transports de mercaderies per carretera, via aèria, marítima o ferroviària", va informar el govern en un comunicat.

Espanya, en canvi, va anunciar un major control sanitari sobre les persones que arribin des del Regne Unit però no va suspendre els viatges.

El govern del president Pedro Sánchez va dir que prioritzava la "coordinació" comunitària enfront de la "unilateralitat" però va advertir que no descartava cessar les connexions aèries a Regne Unit si la UE no aconsegueix un enteniment al respecte.

Cauen les borses europees

Les principals borses europees van començar el dilluns amb una baixa de més del 2% afectades per les restriccions de vols del Regne Unit per part de diversos països a causa del nou cep del coronovirus detectada en aquest país, segons dades del mercat.

Després d’acabar la setmana passada a l’alça, l’índex paneuropeu STOXX 600 queia un 1,9% després que el govern de Boris Johnson imposés un confinament a diverses àrees del país i revertís els seus plans per a alleujar les restriccions durant el Nadal en enfrontar-se a un nou cep de coronavirus fins a un 70% més contagiosa que l’original.

Així, cap a les 10.30, la borsa de Londres cedia 1,3%; Frankfurt, un 2,2%; Madrid 2,9%; París, el 2,4%; i Milà, el 2%. També condicionava el resultat de les bosses la falta d’acord en les negociacions sobre el Brexit i altres factors, com la caiguda del 0,4% dels futurs sobre els índexs estatunidencs.

Amb informació de Telam, BBC i Infobae


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona