×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

ERC, JxCat, Comuns i PSC sentencien a mort el català a l’escola: totes a la vaga amb els i les docents per defensar-lo!

Després de posicionar-se contra la comunitat docent, ara el Govern es carrega l’immersió lingüística. El 29 i 30 de març les estudiants anem a la vaga amb les docents contra les retallades i en defensa del català.

Contracorrent

dijous 24 de març
Facebook Twitter

ERC i JxCat, tot i que després congelés momentàniament la seva participació per qüestions electoralistes, i de la mà també del PSC i els Comuns reconeixen el castellà com a llengua d’ús a l’escola. Acaten la sentència contra el català que deixarà de ser la llengua vehicular única. Ho fan només un dia després de la gran vaga de la comunitat educativa contra aquest de la Judicatura, ara el TSJC, com a part de la seva ofensiva espanyolista.

Queda clar que el seu “suport” a la jornada de vaga del 23M era una total hipocresia i que no és cap aliada, ni en la defensa del català ni molt menys en la defensa de l’educació pública. Les retallades de més d’una dècada han deteriorat la qualitat de l’ensenyament públic i contribuït al retrocés de la nostra llengua.

No oblidem que la immersió lingüística va ser una conquesta del moviment obrer durant la Transició en contraposició a la proposta de la dreta catalanista que defensava un model segregador d’escoles segon la comunitat lingüística de les famílies.

Ara, la nova llei deixa a l’autonomia de cada centre l’ús del català i elimina el punt que recollia el "recolzament especial i adicional a l’ensenyament en català" per aquell alumnat que s’incorporés més tard al sistema educatiu de Catalunya.

Atacar l’escola pública en català és atacar especialment a les estudiants de les famílies de classe treballadora i els sectors populars que majoritàriament estudiem en aquests centres. Defensem una educació pública en català, totalment gratuïta en tots els seus nivells i prou finançada a través d’impostos a les grans fortunes i els beneficis empresarials.

Per això, cridem a sortir al carrer el dia 29 i 30 de la setmana vinent en les pròximes jornades de vaga de la comunitat educativa que també inclouen la immersió lingüística entre les seves demandes. En defensa del català a les aules i per acabar amb una dècada de retallades.

Exigim a les organtizacions estudiantils que s’hi sumin i convoquin vaga. Especialmente, fem una crida al SEPC que fins ara s’ha negat a fer-ho, tot mantentint la seva línia de no molestar excessivament a la Generalitat per mantenir-la com “alidada”. Una política que es demostra avui com un total fracàs.

Des de Contracorrent sabem on està el nostre lloc. Com estudiants, sempre al costat dels treballadors i treballadores de la comunitat educativa, mai amb el Govern i la casta universitària. Com als anys 80 la immersió lingüística només la podem defensar des d’una mobilització independent dels que volen imposar un model educatiu segregador i neoliberal.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat