×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Eduardo Molina, fins al socialisme sempre!

Acomiadem al company Eduardo Molina, un militant d'enorme trajectòria a les files de la Fracció Trotskista i el PTS. Acompanyem en aquest difícil moment a la seva família, a la seva companya Aída i els seus fills Valeria i Iván.

Claudia Cinatti

dimecres 25 de setembre de 2019
Facebook Twitter

En nom de la direcció nacional del Partido de los Trabajadores Socialistas d’Argentina volíem informar a tota la militància de la Fracció Trotskista que, lamentablement després d’una greu malaltia, avui moria el nostre company Eduardo Molina, de llarga tradició militant al nostre corrent.

Des de feia gairebé tres anys patia un tipus de càncer bastant agressiu pel qual va haver de travessar per una sèrie de cirurgies. A l’última cirurgia, que va ser fa tres setmanes, va sofrir complicacions perquè va estar en coma induït i en teràpia intensiva des de llavors, en una situació irreversible. En el marc que és una notícia molt trista per a tots nosaltres, tenim la tranquil·litat que que va rebre les cures humanament necessàries per a alleujar qualsevol sofriment.

Eduardo va començar la seva militància a les files del trotskisme, com a estudiant secundari en Lomas de Zamora. Després va continuar a la Facultat d’Arquitectura, a la ciutat de La Plata, a mitjan dècada de 1970 al PST. Durant aquests anys va repartir la seva militància entre l’Argentina i Bolívia. Va continuar la seva militància al Movimiento al Socialismo, fins que, a inicis de la dècada de 1990, va decidir juntament amb altres camarades ingressar al PTS.

Des de llavors ha militat a la nostra organització, aportant la seva experiència i el seu valuós coneixement del marxisme i de la realitat internacional i llatinoamericana per a la construcció d’un corrent trotskista revolucionari obrer i internacionalista, amb una passió particular en la formació de les noves generacions en la teoria i la pràctica revolucionària.

Va ser part de l’staff de la revista Estratègia Internacional, va donar innombrables xerrades, va contribuir a l’elaboració de documents estratègics, com les tesis fundacionals de la LOR-CI (Liga Obrera Revolucionaria) a Bolívia i, més recentment, al document de constitució de la CST (Corriente Socialista de Trabajadores) al Perú.

Al començament de la dècada de 2000 va col·laborar amb la construcció de la LORCI a Bolívia, on va estar fins a l’any 2010. La seva aportació va ser fonamental per a orientar a la nostra jove organització en els grans esdeveniments com els aixecaments de l’aigua, que van acabar amb el cicle dels governs neoliberals, i el sorgiment del govern d’Evo Morales.

En aquests anys va elaborar múltiples articles entorn de la política revolucionària en el procés bolivià i va participar del procés d’organització sindical que es va desenvolupar en aquest país a partir de l’any 2005.

Va jugar un rol molt important en la incorporació a la FT del grup de companys i companyes de l’Estat espanyol que, justament, es van acostar al nostre corrent per la intervenció a Bolívia.

De tornada a l’Argentina va seguir la seva militància a la Comissió Internacional del PTS, participant de l’elaboració teòrica-política del nostre corrent internacional a través d’Estratègia Internacional i, últimament, a La Izquierda Diario i la revista Ideas de Izquierda.

A l’últim any es trobava treballant intensament en un llibre sobre les lliçons de la revolució boliviana de 1952, que no va arribar a acabar, però es troba en un un estat avançat d’elaboració i del qual va deixar indicacions per a poder concloure’l.

Acompanyem en aquest difícil moment a la seva família, a la seva companya Aída i els seus fills Valeria i Iván.

Acomiadem així a un amic, a un camarada de molts anys de batalles per construir un partit obrer socialista revolucionari a l’Argentina i en el món, amb el compromís de seguir la nostra lluita per acabar amb aquest sistema d’explotació i opressió, que és el nostre millor homenatge.

Eduardo Molina, fins al socialisme sempre!

Claudia Cinatti. Direcció Nacional del PTS


Facebook Twitter

Claudia Cinatti

Staff de la revista Estrategia Internacional, escribe en la sección Internacional de La Izquierda Diario.

Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya