×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Egea i Casado obren un expedient contra Ayuso i no descarten accions legals

La direcció del PP respon així a les acusacions d'espionatge de la presidència de la Comunitat de Madrid. Les mesures podrien acabar en la seva expulsió. La crisi del PP avança esponencialment sense un final a la vista.

Sergio Linares

dijous 17 de febrer de 2022
Facebook Twitter

L’escalada entre la direcció nacional del PP i la presidenta de la Comunitat de Madrid ha fet un nou salt al llarg d’aquest dijous. Disparant amb munició gruixuda, l’encreuament de declaracions en sengles compareixences davant la premsa entre el secretari d’organització i Isabel Díaz Ayuso no se sap on pot acabar.

A les notícies d’un possible espionatge encarregat per col·laboradors de Casado a l’Ajuntament, Isabel Díaz Ayuso ha sortit a atacar directament a la direcció nacional. Donant per bones les informacions publicades s’ha lamentat que "mai hauria imaginat que la direcció general del meu partit actuaria d’una manera tan cruel i injusta contra mi".

Sobre l’assumpte en si, la suposada adjudicació irregular d’un contracte de subministrament de màscares a una empresa amb la qual el seu germà mantenia una relació comercial, Ayuso ha negat qualsevol indici de corrupció. Ha desafiat a la direcció del PP a que “demostri que jo m’he mogut per a afavorir a algú del meu entorn. No tindrà una sola prova de corrupció” i que “no trobaran una sola mostra d’haver beneficiat a ningú, i menys a la meva família”.

Unes hores més tard, passades les 15h i des de la seu nacional de Gènova, Teodoro García Egea ha convocat una roda de premsa en la qual s’ha presentat la contundent resposta. El secretari d’organització ha explicat la seva versió dels fets.

El mes de setembre haurien rebut la informació sobre les possibles irregularitats. Egea ha assegurat que li va comunicar el passat 20 d’octubre aquesta situació a Ayuso i que va emplaçar-la a presentar informació per a aclarir-la, alguna cosa que la presidenta no hauria fet “fins al dia d’avui, ha estat en va, no hem rebut cap informació”.

Sobre les acusacions d’Ayuso a Casado i la direcció nacional les ha titllat de “gravíssimes, gairebé delictives”. Ha etzibat que “es pot tenir un bon resultat electoral, però això no eximeix del deure de rectitud i de lleialtat”.

La “bomba” d’Egea ha vingut amb l’anunci de l’obertura d’un “expedient informatiu” sobre la presidenta, que podria acabar en la seva expulsió del PP, i que els “serveis jurídics estudiaran” les possibles accions legals davant les acusacions. Ha acabat reafirmant que no toleraran “ni una acusació més a la meva honorabilitat i la d’aquesta direcció nacional” i retreu a Ayuso que ataqui a la “direcció d’un partit que li ha donat tot”.

La guerra intestina en el si de la dreta s’ha agreujat exponencialment aquesta setmana després dels resultats de les eleccions de Castella i Lleó. La feble victòria de Mañueco va suposar el fracàs de l’aposta de Casado d’aconseguir, amb un dels seus, una victòria equivalent a la d’Ayuso en les madrilenyes de maig. La dependència de Vox per a formar govern en la comunitat, deixen a la direcció de Casado en el pitjor dels mons.

La possible causa, mediàtica en principi i pot ser que judicial més endavant, pels contractes d’Ayuso, ha estat deixada córrer per Casado per a afeblir a una Ayuso que tampoc ha perdut el temps. En els pocs dies que ens separen del tancament de les urnes de Castella i Lleó, la presidenta madrilenya ha sortit a exigir un avançament del congrés del PP de Madrid – on aspira a aconseguir la secretària general – i a mostrar-se partidària d’aconseguir un acord amb Vox a Castella i Lleó.

La crisi del PP abona l’avanç de Vox. Per dreta rep benzina de la desgràcia dels seus competidors directes. Per “esquerra”, del malestar i la decepció creixent que genera el govern “progressista”. Que l’esquerra anticapitalista, al costat del sindicalisme combatiu i els moviments socials, posem en peus una alternativa independent de l’esquerra de Moncloa i amb eix en el desenvolupament de la mobilització social, és cada vegada més urgent per a fer front a aquesta amenaça.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”