×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Butlletí del Parlament publica les resolucions del Ple contra la Monarquia, però censurades

Després de dos dies, el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC) ha publicat les resolucions del Ple però "tallant" les parts que el Constitucional jutjava inconstitucionals.

Guillermo Ferrari

dilluns 10 d’agost de 2020
Facebook Twitter

Foto: Albert Bertran, Elperiodico.com

Un cap de setmana de molta tensió. El Ple extraordinari del Parlament va votar divendres una resolució conjunta de la CUP, JxCat i ERC amb la qual es manifestava que "Catalunya és republicana", es denunciava als Borbons i recordava que el Rei emèrit va ser nomenat per Franco. Era un ple dedicat exclusivament a la Monarquia i ha estat marcat per l’oposició del bloc del 155 (PP, Cs i PSC).

Abans de la sessió del Ple, el Tribunal Constitucional va avisar tres vegades que les propostes de resolució finalment votades podien ser inconstitucional. I ja se sap que a l’Estat espanyol, això es jutja com si fos un assassinat i per tant va per la via penal. Això és el que van patir els dirigents catalans pel judici del procés. No obstant això, la Mesa del Parlament va admetre la votació que van guanyar.

Et pot interessar: La Monarquia corrupta ha de caure! Cal lluitar per imposar un Referèndum i l’obertura d’assemblees constituents per decidir-ho tot

El lletrat major del Parlament, Joan Ridao, també es va fer ressò dels missatges amenaçadors del TC. Ridao, que va ser Secretari General d’ERC, conjuntament amb el Constitucional van fer tot el possible per evitar la publicació d’aquelles frases que ells van considerar "il·legals". Ridao pot dir "no he desobeït".

El Tribunal Constitucional i tota la judicatura va tornar a actuar. De la mateixa manera que van impedir la investidura de Carles Puigdemont, Jordi Turull i Jordi Sànchez. De la mateixa manera que està fent per inhabilitar a Quim Torra. De la mateixa manera que van fer amb el judici del procés. Les institucions que van sobreviure al Franquisme són les que vigilen que tot resti "atado y bien atado".

Es pot veure que el Règim del 78 no aguanta cap crítica. Fins i tot, aquelles que són simbòliques i que no tenen cap conseqüència jurídica com la que es van votar divendres passat. Aquest Règim completament reaccionari no té problemes en engarjolar a cantants crítics, mentre el Congreso es nega múltiples vegades en investigar al Rei o treure-li la condició d’emèrit.

Aquest és l’enèsim missatge amenaçant que l’Estat espanyol envia contra el poble català. Mai acceptaran celebrar un referèndum per a canviar la forma d’estat i molt menys fer un referèndum d’autodeterminació. La taula de diàleg, en la qual no s’asseu ningú, cada vegada més s’assembla a una broma o un parany del Govern de "progrés" per a obtenir el que vol sense cedir res.

Et pot interessar: La Casa Reial deixa anar llast i anuncia que Juan Carlos I abandonarà el país

JxCat continua amb la seva política de gestos rebels que sap seran castigats pel règim reaccionari de l’Estat. Però mai fa una política per desenvolupar la mobilització als carrers del poble català i per fer respectar l’1O. De fet mai han lluitat per defensar la República catalana. Ni Torra, ni Aragonès volen trencar amb el Règim del 78. I un referèndum realitzat pel Règim del 78 es pot dir que és el màxim oxímoron del mon.

No serà amb focs artificials com es podrà eixamplar la base. Ni amb taules de diàlegs que no tenen diàleg. L’única forma serà per la via d’unir la reivindicació d’autodeterminació del poble català amb les reivindicacions socials de la classe treballadora i portar-les al carrer. Si els treballadors veuen que la República a construir es proposa resoldre l’atur, la precarietat i els salaris de misèria la miraran amb altres ulls. Això no ho farà JxCat i ERC que encara mantenen les retallades d’Artur Mas.

Cal unificar als treballadors i pobles de tota la península per acabar amb l’horrorosa monarquia, el seu Règim i l’Ibex 35 que acomiaden treballadors encara que tenen milions d’euros de guanys. I imposar una Assemblea Constituent lliure, que decideixi sobre tot i que permeti obrir assemblees constituents en aquelles nacionalitats que així ho desitgin. No hi ha via negociadora amb un Estat que no negocia, si no que imposa.

Et pot interessar: La crisi de la Corona despulla l’estrany “republicanisme” d’IU i el PCE

Això no serà impulsat per Junts per Catalunya, ni per Esquerra Republicana. Que estan molt preocupats per adaptar-se als estrets límits que imposa l’Estat espanyol. Molt menys pel PSOE que és el màxim defensor de la monarquia conjuntament amb el PP. Podemos s’ha adaptat completament al règim i no serà part d’aquesta lluita.

L’esquerra sindical i política podria convocar conjuntament a amplis sectors d’avantguarda per a organitzar-se i lluitar en aquesta perspectiva. Una convocatòria així generaria amplies expectatives entre els joves precaris i aturats, entre les dones, els treballadores que pateixen els EROs i els ERTOs, etc.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona