×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El CDR de Nou Barris per la vaga general: un exemple a seguir

La setmana passada el Comitè de Defensa de la República del popular districte de Nou Barris va acordar una declaració per sol·licitar als sindicats la convocatòria de vaga general i mobilitzacions.

Guillermo Ferrari

dimarts 24 d’octubre de 2017
Facebook Twitter

Edición castellano

El dilluns passat, en una assemblea oberta del CDR de Nou Barris, amb una assistència que va desbordar la sala, es va acordar per unanimitat l’exigència als sindicats de l’esquerra sindical, que van convocar la històrica vaga general del 3O, que tornin a convocar una altra vaga amb mobilitzacions. En el mateix comunicat també s’exigeix a CCOO i UGT que sumin la força de tots els seus afiliats, malgrat no haver-la convocat encara en els últims cinc anys perquè la classe obrera copegi unida.

Gran part dels assistents van recolzar la necessitat de convocar la vaga general, fins i tot amb un caràcter indefinit. També va haver-hi qui va dir, “vaga general, sí, però que no sigui una ‘atur cívic’” rebent aprovació. Un altre company va plantejar la necessitat de crear CDRs en els llocs de treball. El nostre Corrent, la CRT, va assenyalar que no es podia deixar en mans de Puigdemont i del PDeCAT la proclamació de la República, ja que està perdent temps amb un intent d’ambigüitat calculada per dur a terme el mandat de l’1-O.

Aquesta crida és important perquè es pugui acabar amb la repressió del Govern central que ara referma amb la implementació del 155. És necessari per defensar les llibertats i poder avançar cap a la proclamació de la República catalana que va ser votada l’1-O pel poble català. Per això no hi ha més alternativa que desplegar les forces socials que ho recolzin.

Com es diu en el comunicat “…el dia 3 d’octubre, una vaga general contra la repressió i per les llibertats paralitzava el país i mobilitzava massivament la societat catalana”. I el mateix CDR es proposa “…acostar-nos als treballadors i les treballadores del barri per sumar-los en la defensa de la República i per donar suport a les seves lluites i les seves reivindicacions laborals”. És que per mobilitzar a la classe obrera per la República és necessari que la República serveixi “…per resoldre els greus problemes socials que estem sofrint…”.

Davant la mobilització de totes les institucions de l’Estat, no hi ha més alternativa que organitzar a la classe treballadora i al poble i mobilitzar-nos als carrers. El poder judicial (que no la “justícia”) amb el Constitucional i les diferents càmeres, milers de policies i guàrdies civils, el Govern sencer, tots els fiscals de l’Estat, el PSOE i Ciutadans, i, per descomptat, un monarca que ningú va votar. Per enfrontar al Règim del 78 és necessari que la classe obrera i el poble català surtin als carrers per posar-se al centre de l’escena.

Aquest comunicat s’ha enviat als més de 100 Comitès constituïts en tota la geografia catalana per sumar un clam per la vaga general. Una delegació del CDR Nou Barris també va anar el aquest dilluns a la reunió que l’Esquerra sindical i diversos col·lectius convocants del 3O per valorar la situació i decidir com seguir la lluita. El comunicat, també és el primer pas per formar una comissió del CDR NB que s’encarregui d’anar als llocs de treball i d’estudi per començar la tasca clau de sumar a treballadors i estudiant del barri.

Des del Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores impulsarem la crida del CDR de Nou Barris perquè creiem que és molt important que la classe treballadora encapçali la lluita per les llibertats i la República catalana de tota la nació oprimida. Al costat del poble castigat per la crisi i les retallades socials del Govern de Rajoy i el Govern de Puigdemont-Junqueras.

Per això cal lluitar amb la vaga general, assemblees i mobilitzacions fins a imposar una República que resolgui els problemes socials dels treballadors i el poble. Acabar amb l’atur, la precarietat, els baixos salaris, les retallades socials d’Artur Mas-Convergència, els desnonaments, amb la fugida de capitals i empreses. Així fins a conquistar una República catalana dels treballadors i el poble.

Una República així no serà aconseguida de la mà del PDeCAT-Convergència, ni tampoc d’Esquerra Republicana tacats de corrupció i retallades socials. La CUP ha de trencar amb ells, CCOO i UGT al costat de Podemos han de trencar amb el reaccionari Règim del 78. Tots junts amb l’esquerra sindical i els col·lectius d’esquerra fer un Front obrer que impulsi la República dels treballadors i al costat de la classe treballadora i els pobles de la resta de l’Estat impulsar una federació lliure i voluntària de Repúbliques obreres en tota la península.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya