×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Congrés d’Advocacia de l’ICAB i Javier Zaragoza: el dit a la llaga de la repressió

L'ICAB va inaugurar ahir el 5è Congrés de l'Advocacia de Barcelona amb més de cent ponents; un d'ells el Fiscal Zaragoza, fiscal del Suprem al judici al procés.

EsquerraDiari.cat

dijous 2 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Entre el 29 de juny i el 3 de juliol, se celebrarà el Congrés de l’Advocacia de Barcelona. Un Congrés no exempt de polèmica, ja que un dels convidats és Javier Zaragoza, fiscal del judici al procés.

Davant la participació d’un dels fiscals del judici farsa que va condemnar als líders independentistes a presó i que va ser un atac al dret d’autodeterminació del poble català, la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona i del Lliure Exercici de l’Advocacia de l’ICAB va emetre un comunicat negant-se a ser part del congrés.

Denuncien que Zaragoza «representa la màxima expressió i la punta de llança de la repressió de l’Estat contra els ciutadans de Catalunya i el seu govern» i que amb la seva actuació es va convertir en «altaveu de l’extrema dreta en defensa de la unitat d’Espanya». Afegint que «La invitació del senyor Zaragoza a un acte de l’ICAB suposa validar la trajectòria i les actuacions de l’esmentat fiscal, i fins i tot retre’n homenatge». A més, afegeixen que la «gravetat de la vulneració dels drets i llibertats que ha suposat el judici del procés no és compatible amb la postura de pretesa neutralitat que el col·legi ha afirmat que adoptava per justificar iniciatives com aquesta».

La Comissió de Dones Advocades de l’ICAB, també s’ha sumat a la denúncia i abandona el congrés.

El que si és cert, és que el judici del procés va ser assenyalat per les seves irregularitats, on l’acusació popular va ser el partit ultradretà VOX, quan segueix havent-hi presos polítics i continua la repressió contra el moviment independentista per part de l’Estat, la Fiscalia -i també la Generalitat-, la presència de Zaragoza és tota una provocació.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques