×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern anuncia noves restriccions pel Nadal

Després d’una setmana en què ha augmentat el nombre de persones contagiades per la Covid, el Govern català anuncia el seu pla per frenar sense arribar al tram zero.

EsquerraDiari.cat

divendres 18 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Foto: El Independiente

El vicepresident Pere Aragonès i la portaveu del govern Meritxell Budó han anunciat les noves mesures que afectaran la vida social i econòmica a Catalunya. Tots dos han explicat que aquestes noves mesures signifiquen un pas enrere davant de l’augment de casos de Covid-19 de l’última setmana.

No obstant això, Aragonès ha explicat que no és un retorn al tram 0. És a dir, que no hi ha tancament de la restauració i molt menys un tancament com el que vam patir al març i l’abril passat. Meritxell Budó ha dit que és un pas enrere, el més ajustat possible a la situació econòmica i sanitària de cara a Nadal.

L’objectiu és reduir al màxim la interacció social i la mobilitat. Budó va recalcar que la situació no és bona, que som en una fase crítica, ja que l’escenari és d’escalada.

Noves restriccions

Les mesures que fan referència a la mobilitat permeten moure’s en l’àmbit comarcal, però ja estarà vigent tota la setmana fins a l’11 de gener. Malgrat això, la bombolla de convivència es podrà desplaçar fora de la comarca per visitar família o gent propera. Fins i tot si es va a un hotel, segona residència o casa rural. La nit de Nadal i Cap d’any fins a l’una de la matinada i fins a l’11 el dia de reis.

La gent que vulgui sortir de Catalunya per visitar la seva família (o gent propera) podrà fer-ho. Les activitats socials queden limitades a sis persones com a màxim i en la mesura del possible que es limiti a només la nostra bombolla de convivència. Els dies festius de Nadal, cap d’any o reis com a màxim 10 persones de dues bombolles.

Et pot interessar: Manifestació 19D: Perquè la crisi la paguin els rics fa falta una alternativa política independent

Els establiments poden obrir només en dues franges horàries: 7:30 a 10:30 i 13 a 15:30 h. L’aforament màxim ha de ser 30 per cent en les terrasses. Es tancaran els gimnasos i la restauració dins d’un centre comercial. Les activitats culturals tindran un aforament del 50% i no podran sobrepassar les 1000 persones en cap cas.

N’hi ha més restriccions, però va tot en el mateix sentit. Malauradament no hi ha cap menció a la contractació de més personal sanitari i rastrejadors, d’una major inversió en hospitals, testos, etc.

La Generalitat, de la mateixa forma que ho fan altres governs autonòmics i el govern central, deixa tota la responsabilitat de la lluita contra la covid als treballadors i el poble. I com sempre els sectors més empobrits seran els que més pateixin.

Et pot interessar: Cinc mentides del govern català per a protegir als rics


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona