×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern català aprova noves mesures restrictives

El Govern de la Generalitat ha aprovat una nova sèrie de mesures restrictives davant l'augment dels contagis per Covid-19 a Catalunya.

EsquerraDiari.cat

dimecres 14 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Entre les noves mesures s’hi troben les de tancar bars i restaurants per un periòde de quinze dies des d’aques divendres, tot i que abans s’ha de passar pel vist i plau judicial.

En una roda de premsa en la que han participat aquest migdia el vice president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els consellers de Salut, Interior i Empresa, s’han anunciat també altres restriccions com l’activitat comercial que comporti el contacte físic i la limitació al 50% dels cinemes, teatres, llocs de culte i gimnasos. A més de suspendres també festes, fires i congressos.

En el mateix sentit, parc i jardins també hauran de romandre tancats des de les vuit de la tarda i es manté el limit de sis persones per a les reunions socials. No obstgant, en les reunions a l’aire lliure estarà prohibit menjar o beure.

Per altra banda, ahir es va fer oficial el tancament de les universitats a partir d’aquest dijous i la tornada a la docència online per als estudiants universitaris. Alhora, el Govern feia una crida també a les empreses a incitar el teletreball.

Et pot interessar: No més docència online! Recursos per a les classes presencials ja!

Sens dubte, les mesures preses pel Govern no passen de noves restriccions, deixant novament a milers de treballadores i treballadors sense feina, en lloc de mesures urgents per a la seguretat i higiene als centres de treball i educatius enfront d’aquesta nova onada de contagis.

En les últimes 24 hores el nombre de contagis ha supera els 1.500 diaris. Mentre que el risc de rebrot s’ha situat en 338,49 punts i la velocitat de contagi segueix també en augment.

Tot i axí, les dades més alarmants sobre el nivell de contagis a Catalunya es troben en que el nombre de reproducció del virus per cada persona positiva ha augmentat a 1,3 des de l’octubre, quelcom que indica que la pandèmia està actualment en expansió i diferents metges i experts assenyalen aquesta dada com la mostra de que la pandèmia a Catalunya està en risc de situar-se als nivells que ara mateix assoleix Madrid.


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona