×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern català deixa la lluita contra el Covid a la població

La Generalitat estudia demanar al Govern central la competència per decretar el Toc de queda. Fins i tot, s'estudia un nou confinament.

Guillermo Ferrari

dissabte 24 d’octubre de 2020
Facebook Twitter

Foto: El Temps / Agència Catalana de Notícies

Ahir al vespre es va reunir el Govern català d’urgència per valorar la situació de la lluita contra la pandèmia. I d’aquesta reunió ha sortit que les dues forces que el constitueixen el govern valoren fer servir un toc de queda entre les onze de la nit i les sis de la matinada. I no només això, és molt probable que es faci un nou confinament.

La portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó ha fet declaracions al programa Via Lliure de Rac1 i explicava que les dades de la Covid estan creixent de forma exponencial. La famosa "R" que és la quantitat de persones que contagia una persona amb Covid continua pujant (1,5), així com la quantitat de casos i els ingressos en hospitals i també a les UCI. I l’índex de rebrot ja supera els 700 punts.

Et pot interessar: Sanitat privada: la nacionalització sota control dels seus treballadors és qüestió de vida o mort

Són vàries les comunitats autònomes que estan demanant l’emparo legal per decretar el toc de queda. Governs del PP, del PSOE i també del PNB. Tots ells acorden en què la lluita per la Covid l’ha de patir i de pagar el poble pobre.

Però la lluita contra la Covid la fa el poble pobre

No obstant tots els anuncis i mesures de què es parlen, la lluita concreta la fa el poble català i en especial els sectors més castigats per la crisi i les mesures dels governs central i català.

Pateixen els treballadors que estan en ERTO i que cobren només una part del salari base, i encara més els que no han pogut cobrar, també pateixen els milers de treballadors en ERO, sofren els autònoms i petits amos de bars que estan tancant massivament i els estudiants que fan classes telemàticament. I els llogaters que són desnonats i les famílies que han de fer cua per obtenir menjar.

Et pot interessar: Un pla d’urgència obrer i popular enfront del col·lapse sanitari i milers d’acomiadaments: "Les nostres vides valen més que els seus beneficis"

Però no pateixen els grans empresaris. Perquè el Govern de Sánchez-Iglesias paga els salaris dels seus treballadors en ERTO, perquè el Govern central gestiona ajudes europees per a fer un gran salvatatge de l’Ibex35. Les grans empreses i fortunes paguen pocs impostos ja "troben" paradisos fiscals, però els autònoms, botiguers i treballadors paguem més en proporció i Hisenda ens persegueix fins a l’últim racó si cal.

I com si això fos poc, ara volen controlar totalment la vida. A les onze cap a casa i només podrem sortir per anar a la feina. Atonyinats al metro o el tren, atonyinats a la feina i amb una mascareta que ha de durar tot el que sigui possible.

També estudien fer un confinament suau o potser total com el vam patir l’abril passat. Tot això és conseqüència, no només de les retallades dels últims dotze anys. També és conseqüència de què els governs central i autonòmics no volen invertir més diners a contractar més personal sanitari, rastrejadors, proves de PCR, etc.

Per això, la mesura "estrella" per combatre la Covid és: que cadascú es busqui la vida. La sanitat està igual de mal, la sanitat privada cobra un dineral. I la Covid creix ràpidament.

Et pot interessar: Catalunya eleccions 14F: l’esquerra revolucionària hem de construir una alternativa d’independència de classe


Facebook Twitter
3 d'octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

3 d’octubre de 2017: una jornada que va demostrar que hi ha una alternativa amb independència de classe al processisme

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l'1-O

Postals de la repressió espanyolista que no va poder acabar amb l’1-O

El procés s'enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

El procés s’enfonsa: per què la "unitat popular" no emergeix com a alternativa?

S'agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l'autonomia

S’agreuja la crisi del Govern: requiem pel processisme i tornada a l’autonomia

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Militarisme “progre”: el Govern del PSOE i UP aproven els pressupostos amb major despesa militar dels últims 40 anys

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s'empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Unidas Podemos pacta els Pressupostos i s’empassa el "gripau" del rearmament imperialista. Quant pujarà la despesa militar?

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Solidaritat amb els acomiadaments de Decathlon a Getafe

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona

Èxit de seguiment a les aturades de TMB Busos a Barcelona