×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern confina Lleida i la comarca del Segrià

El Govern català confirma el confinament total a tota la comarca del Segrià des de les 16hs del dissabte. La precarietat i el racisme institucional és el altre "rebrot".

EsquerraDiari.cat

dissabte 4 de juliol de 2020
Facebook Twitter

Foto JORDI V POU

Quim Torra, acompanyat dels consellers d’interior Roger Buch i de Salut Alba Vergés, ha comunicat el confinament perimetral de tota la comarca del Segrià. Qüestió amb la que ja s’especulava durant els últims dies. Aquesta roda de premsa s’ha fet tot just després d’una curta reunió d’urgència de la Generalitat. Aquest confinament no serà, per ara, com el de la Conca de l’Òdena

L’origen d’aquest rebrot es troba dins d’empreses agricultores, entre els jornalers o temporers. Els jornalers treballen en condicions de precarietat i sense cap tipus d’higiene. Fins i tot molts no tenen lloc on dormir. Però aquesta situació no es nova, porta anys d’aquesta forma. Però ara surt a la llum pública perquè si ells es contagien ens podem contagiar tots.

Et pot interessar: El 40% del rebrot el sofreix la classe obrera migrant en escorxadors d’Aragó

Et pot interessar: Keita Baldé vol llogar un pis per als temporers de Lleida enfront la cobdícia dels empresaris hotelers

La "gestió" de la Generalitat i dels grans empresaris de l’agrobusiness sobre la ma d’obra és sempre la mateixa: pagar misèria. I això demostra una vegada més que l’àmbit de treball és un lloc de contagi de la Covid19 ja que els empresaris no posen les mesures mínimes; i també demostra que afecta majorment als sectors més desprotegits perquè no tenen accés a mascaretes, ni poden tenir distància ja que viuen amuntegats.

És conegut per les autoritats que les campanyes de recollida de productes agraris té un efecte crida i que els empresaris s’aprofiten de la situació sense papers dels treballadors per paga "dos durs". Però ara les autoritats li foten la culpa als treballadors "indocumentats" (com ells els anomenen) ja que ells saben que no els poden contractar. El cinisme de les autoritats és impressionant.

Però aquesta problemàtica dels contagis en llocs de feina no és exclusiva de Catalunya, ni de l’Estat espanyol. Tots vam sentir les notícies a Alemanya sobre els contagis massius en un escorxador de porcs. També afecta a temporers romanesos a França. I clar està que en alltres punts de Catalunya i la resta de l’Estat espanyol.

Et pot interessar: Quin valor té la vida de les temporeres i temporers romanesos per a l’agroindústria de l’Europa occidental?

El comú denominador en totes aquestes situacions són: condicions de feina denigrants, afecta a treballadors immigrants que cobren salaris miserables i en una precarietat laboral terrible i que, per tant, viuen diverses famílies en pisos petits i per tant els contagis es fan ràpidament.

Doncs arribem a un confinament una vegada més per falta de previsió de les autoritats de la Generalitat, per falta d’inversió i per la cobdícia empresarial contra els treballadors de primera línia. La gestió del Covid feta pels representants dels grans empresaris sempre serà a favor d’ells i en contra dels treballadors.

Et pot interessar: Així s’està preparant un rebrot que afectarà encara més a la classe treballadora, precaris i migrants


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques