×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern de Sánchez-Iglesias reobrirà el CIE de Zona Franca

D’acord com va informar el Setmanari la Directa, el Govern central acaba unes obres en el CIE de capital catalana i reobrirà properament.

EsquerraDiari.cat

dijous 11 de juny de 2020
Facebook Twitter

Al Centre d’Internament d’Estrangers de la Zona Franca s’acabaren en breu unes obres de remodelació. El Govern espanyol ampliarà el seu espai amb la reobertura del mòdul per a dones. El centre està tancat des del passat 19 de març a l’igual que la resta de centres de tot l’Estat espanyol. Com el trànsit aeri espanyol està restringit, els CIEs encara no estan operatius, però es posaran en funcionament.

L’ampliació del Centre que fa el Govern de “progrés” servirà para albergar les dones que l’Estat vol deportar-les forçosament. Feia anys que el centre de Zona Franca no tenia un mòdul per a dones. Portava tancat des de l’any 2013 fins ara. Però ara reobrirà al juliol quan es reobri l’espai aeri.

Aquest centre és famós pels nombrosos presumptes casos de violència i abusos policials. El Centre Iridia informa que en aquests dies s’han arxivat 3 casos de violència policial. I tal com denuncien en el seu compte de twitter sense que es facin totes les diligències necessàries per comprovar els fets.

El CIE de Zona Franca es troba funcionant des de 2006. En aquell moment l’alcalde de la ciutat pertanyia al PSC. L’alcaldessa, Ada Colau, s’ha mostrat completament impotent per tancar-lo. I de fet ha abandonat aquest objectiu encara que molts col•lectius socials continuen lluitant. El fet de governar amb el suport del PSC i donar suport al Govern central del PSOE, òbviament és un obstacle insalvable.

Un cas notable ha estat el d’Issa Seye que va estar tancat 52 dies en aquest CIE. Issa és un manter i es guanya la vida venent productes amb la seva manta pel carrer. Va ser detingut l’any 2016 per la Guàrdia Urbana de Barcelona, sota el comandament d’Ada Colau. La repressió contra els manters i els sense papers és una constant de la marca Barcelona que continuar amb batlles del PSC, CDC i BComú. I una repressió que ha estat coordinada amb les forces de l’Estat i la Comunitat.

Et pot interessar: El cierre de los CIE se impone en la agenda política catalana

La repressió contra la immigració no s’atura ni en temps de Covid. Ni en temps d’ "Ajuntaments pel canvi". Els immigrants són també part de la classe treballadora que és una i sense fronteres. La lluita per tancar els CIEs, per acabar amb la persecució i amb la mort dels nostres "George Floyd" és avui més que mai un greu problema que hem d’aturar.

Et pot interessar: 13 minuts d’agonia: el vídeo que mostra l’assassinat de Iliass Tahiri a un centre de menors


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts