×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern espanyol i l’FMI es van reunir amb governs llatinoamericans

Es van reunir per videoconferència presidents d'Amèrica Llatina i el Carib juntament amb el cap del Govern Pedro Sánchez i la directora del FMI Kristalina Georgieva.

EsquerraDiari.cat

dijous 25 de juny de 2020
Facebook Twitter

Es va realitzar un esdeveniment per teleconferència de presidents d’Amèrica Llatina i el Carib al costat del cap de l’executiu, Pedro Sánchez, i la directora del FMI Kristalina Georgieva, en una conferència que es va anomenar Junts per una resposta per a Amèrica Llatina i el Carib davant la Covid-19.

Segons els organitzadors de l’esdeveniment, la idea de la conferència internacional era "impulsar un compromís perquè l’FMI i altres organismes internacionals articulin mecanismes financers "nous i ambiciosos", perquè els països de la regió puguin pal·liar la crisi generada per la pandèmia de coronavirus".

Van participar diversos presidents llatinoamericans com Xile, Argentina, Colòmbia, Costa Rica, l’Equador, el Perú, Paraguai, República Dominicana i l’Uruguai; així com de Barbados, en la seva qualitat de presidenta del Caricom (Comunitat del Carib), no van ser de la partida Manuel López Obrador (Mèxic) que va aclarir que no va poder "ajustar la seva agenda" encara que comparteix els objectius. Tampoc van participar Jair Bolsonaro i Nicolás Maduro.

A més de la directora gerent del FMI i el President de l’Estat espanyol, van participar el vicepresident del Banc Mundial, Carlos Felipe Jaramillo, i el president del BID (Banc Interamericà de Desenvolupament), Luis Alberto Moreno.

La conferència s’ha fet en el marc dels advertiments de l’OMS sobre les conseqüències de la pandèmia en el continent i el seu colpejat sistemes de salut a nivell regional. També va estar l’ull en la qüestió econòmica i social a causa de tots els pronòstics de desacceleració i fins i tot recessió per als països del bloc de la FMI i altres organismes internacionals financers.

Si bé des del govern de Sánchez van dir "és extremadament important que Amèrica Llatina no caigui i es pugui recuperar de manera eficaç", els amfitrions de l’esdeveniment (el Govern d’Espanya, l’FMI i el BID), no solen vetllar pels interessos dels pobles, sinó més aviat de mantenir els negocis dels empresaris perquè continuïn guanyant.

Per posar un exemple, en la taula s’asseu Georgieva, cap de l’organisme que durant tot el mandat macrista li va atorgar deute i més deute que es va anar en la fugida de capitals, mentre els treballadors argentins s’enfonsaven en la misèria.

Aquesta trobada, que es va realitzar a esquena de la premsa, afavorirà nous negocis per als grans empresaris locals i internacionals, perquè ells continuïn guanyant encara en la crisi, mentre la mateixa es descarregui sobre els treballadors i el poble.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna