×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern “progressista” accelera les devolucions en calent duent a terme l’agenda de la dreta

El Govern de PSOE, Podemos i Izquierda Unida, du a terme més de 5.000 devolucions en calent, portant endavant l'agenda del Partit Popular i Vox.

Ivan Vela

dijous 20 de maig de 2021
Facebook Twitter

Foto: EFE

La crisi migratòria a Ceuta que va escriure un nou capítol aquests dies amb l’arribada de més de 6.000 persones migrants que van travessar la frontera, ha activat les devolucions en calenta per part de la Moncloa.

Una acció que res ha d’envejar als crits i reclamacions del Partit Popular (PP) i l’extrema dreta de Vox. De fet, en aquestes hores el discurs de la dreta no han trobat molt de ressò, producte de la similitud del discurs del Govern “progressista”, però sobretot per les seves accions: desplegament militar i devolucions en calent.

Aquest tipus de devolucions estan totalment prohibides pel Conveni Europeu de Drets Humans (CEDH) “Queden prohibides les expulsions col·lectives d’estrangers”, ja que se’ls està negant a aquestes persones qualsevol mena d’assistència sanitària i avaluació de la seva situació.

De fet si pertanyen a grups vulnerables, són víctimes del tràfic de persones, menors no acompanyats o posseeixen qualsevol altra condició per la qual fugin del seu país podrien convertir-se en sol·licitants d’asil potencial.

Aquesta mesura ha estat reivindicada als quatre vents aquest mateix dimecres des del Congrés per la bancada de l’Executiu.

Si bé el president Pedro Sánchez està personalitzant davant els mitjans la política imperialista de Moncloa, tot el Govern de conjunt, amb Podemos i Izquierda Unida, dóna suport a aquestes mesures.

Per a la formació morada és una veritable condemna l’hemeroteca d’internet ja que no para de reflectir dia rere dia el seu increïble i inesgotable hipocresia i el seu plec absolut a la política imperialista del Règim del 78.

"Impresentable". Així és com qualificava el portaveu de Podemos, Rafa Mayoral, la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans al febrer del 2020.

Aquesta sentència avalava les devolucions en calenta i atorgava un paraigua al Govern espanyol que va considerar aquest aval d’Estrasburg a les devolucions en calent com una declaració de "seguretat jurídica a la gran feina de la Guàrdia Civil". No és impresentable ara les devolucions en calenta de dones i menors?

Lluny de “tancar files” amb el Govern “progressista” i les seves polítiques imperialistes, cal enderrocar a aquest Règim del 78 que no sols és hereu del franquisme, sinó de tota una història colonial i imperialista a Àfrica, de crims i explotació sistemàtica.


Facebook Twitter

Ivan Vela

Barcelona | @Ivan_Borvba

El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó