×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern “progressista” accelera les devolucions en calent duent a terme l’agenda de la dreta

El Govern de PSOE, Podemos i Izquierda Unida, du a terme més de 5.000 devolucions en calent, portant endavant l'agenda del Partit Popular i Vox.

Ivan Vela

dijous 20 de maig de 2021
Facebook Twitter

Foto: EFE

La crisi migratòria a Ceuta que va escriure un nou capítol aquests dies amb l’arribada de més de 6.000 persones migrants que van travessar la frontera, ha activat les devolucions en calenta per part de la Moncloa.

Una acció que res ha d’envejar als crits i reclamacions del Partit Popular (PP) i l’extrema dreta de Vox. De fet, en aquestes hores el discurs de la dreta no han trobat molt de ressò, producte de la similitud del discurs del Govern “progressista”, però sobretot per les seves accions: desplegament militar i devolucions en calent.

Aquest tipus de devolucions estan totalment prohibides pel Conveni Europeu de Drets Humans (CEDH) “Queden prohibides les expulsions col·lectives d’estrangers”, ja que se’ls està negant a aquestes persones qualsevol mena d’assistència sanitària i avaluació de la seva situació.

De fet si pertanyen a grups vulnerables, són víctimes del tràfic de persones, menors no acompanyats o posseeixen qualsevol altra condició per la qual fugin del seu país podrien convertir-se en sol·licitants d’asil potencial.

Aquesta mesura ha estat reivindicada als quatre vents aquest mateix dimecres des del Congrés per la bancada de l’Executiu.

Si bé el president Pedro Sánchez està personalitzant davant els mitjans la política imperialista de Moncloa, tot el Govern de conjunt, amb Podemos i Izquierda Unida, dóna suport a aquestes mesures.

Per a la formació morada és una veritable condemna l’hemeroteca d’internet ja que no para de reflectir dia rere dia el seu increïble i inesgotable hipocresia i el seu plec absolut a la política imperialista del Règim del 78.

"Impresentable". Així és com qualificava el portaveu de Podemos, Rafa Mayoral, la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans al febrer del 2020.

Aquesta sentència avalava les devolucions en calenta i atorgava un paraigua al Govern espanyol que va considerar aquest aval d’Estrasburg a les devolucions en calent com una declaració de "seguretat jurídica a la gran feina de la Guàrdia Civil". No és impresentable ara les devolucions en calenta de dones i menors?

Lluny de “tancar files” amb el Govern “progressista” i les seves polítiques imperialistes, cal enderrocar a aquest Règim del 78 que no sols és hereu del franquisme, sinó de tota una història colonial i imperialista a Àfrica, de crims i explotació sistemàtica.


Facebook Twitter
Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat

Mà d'obra migrant mes barata i submisa: l'objectiu de la reforma de la Llei d'Estrangeria

Mà d’obra migrant mes barata i submisa: l’objectiu de la reforma de la Llei d’Estrangeria