×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrar amb una plaça a una ambaixada amb un sou superior als 10.000€ mensuals. Fonts consultades pel diari El Español, asseguren que és una mesura per premiar la seva "feina".

EsquerraDiari.cat

dissabte 4 de febrer de 2023
Facebook Twitter

No, no és cap broma, o en tot cas, una broma de molt mal gust. El Ministeri de l’interior de Marlaska ha premiat Daniel Hermoso Pérez per la seva "feina" d’espionatge feta durant tres anys als moviments socials i polítics de Barcelona, especialment els organitzats al voltant de La Cinètika de Sant Andreu.

Segons el diari El Español i fonts consultades pel mateix diari, aquesta mesura vol, per una banda, protegir al policia nacional, i, per altra banda, premiar-lo per la seva tasca d’espionatge.

I ja ho poden dir que és un "premi". Les places a les ambaixades són las més sol·licitades pels Policies Nacionals i Guàrdia Civil, especialment pel seu sou. El mínim ronda els 10.000€ mensuals, però segons sigui l’embaixada i les condicions d’aquesta (distància, perillositat, etc) el sou es pot duplicar.

A la gravíssima acció d’espionatge de la Policia Nacional i el Ministeri de Marlaska ara es suma aquests reconeixement a l’infiltrat. Una provocació més pròpia d’aquest Ministeri i en la línia de les condecoracions al comissari de la Policia Nacional a càrrec durant l’1 d’octubre a Catalunya o la condecoració a la cúpula dels Mossos per la seva actuació després durant les protestes pel judici farsa. Actuacions policials, les dues, que van acabar amb pallisses, detencions i mutilacions.

Mentre el Ministeri fa aquest moviment, cinc activistes d’organitzacions i moviments socials de Barcelona en què es va infiltrar Daniel Hermoso van presentar una querella contra ell i el superior jeràrquic pels delictes d’abusos sexuals continuats, tortura i contra la integritat moral, descobriment i revelació de secrets i impediment de l’exercici de drets cívics.

A l’altra banda, als ministeris i el partit de coalició del govern, silenci. Encara el dia d’avui ni la ministra Montero ni cap ministre d’Unides Podemos ha dit una sola paraula.

Les clavegueres de l’Estat no poden reformar-se, ni tampoc es pot esperar res de recerques per part dels mateixos responsables de posar-les en pràctica. Per això diem:

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra les organitzacions socials, sindicals i polítiques.

Dimissió immediata del ministre Marlaska. Per comissions independents sobre els casos d’espionatge i infiltracions per determinar el judici i càstig als responsables polítics.

Dissolució del CNI, de totes les unitats policials de recerca i la “policia patriòtica” que persegueix les llibertats democràtiques i d’associació. Derogació de la Llei de Secrets Oficials franquista i desclassificació de tots els arxius secrets en mans de l’Estat, la policia i els seus serveis d’intel·ligència.

Prou de persecució política. Amnistia per a totes les persones processades per lluitar, que només a Catalunya són més de 4.000, i llibertat de les preses i presos polítics que encara romanen en la presó a conseqüència del procés i de totes les lluites socials i ciutadanes.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso