×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Parlament Europeu retira el reconeixement de Junqueras com a eurodiputat

El Parlament Europeu se suma al "cop judicial" que va donar divendres passat la JEC (Junta Electoral Central) i ratificat aquest dijous pel Tribunal Supremo, contra el reconeixement de Junqueras com a eurodiputat.

EsquerraDiari.cat

dissabte 11 de gener de 2020
Facebook Twitter

El Parlament Europeu ha retirat aquest divendres el reconeixement de l’Oriol Junqueras com a eurodiputat, després que el Tribunal Supremo determinés que va perdre la seva immunitat com a tal en ser condemnat a 13 anys de presó i inhabilitació.

D’aquesta manera, el Parlament Europeu s’acaba sumant al "cop judicial" que va donar divendres passat la JEC, ictaminant en contra que Oriol Junqueras pugui recollir l’acta d’eurodiputat. En resposta, milers de persones es van concentrar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en repudi al cop institucional que també havia ordenat la destitució de Quim Torra.

En un comunicat, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, informava ahir que, arran de la sentència del Tribunal del Justícia de la Unió Europea, el passat 2 de juliol de 2019 van començar els mandats com a eurodiputats tant de Junqueras com de Carles Puigdemont i Toni Comín.

No obstant, va afegia que el de Junqueras va expirar amb efecte el 3 de gener de 2020 tenint en compte la decisió de la JEC i la del Supremo, que van coincidir que Oriol Junqueras perdria la seva immunitat en ser condemnat en ferma.

El Parlament Europeu havia anunciat aquest dilluns el reconeixement de Junqueras com a eurodiputat en una notificació interna, per la qual cosa la decisió d’aquest divendres suposa fer marxa enrere.

"El Parlament Europeu està obligat a prendre nota sense dilació de les decisions que amb caràcter definitiu prenguin les autoritats judicials competents dels Estats membres", assenyalava.

Sassoli va confirmar a més que a l’inici del ple del pròxim 13 de gener anunciarà l’inici del mandat dels tres diputats a data 2 de juliol de 2019 i l’expiració del mandat d’Oriol Junqueras el 3 de gener de 2020.

Durant el debat d’investidura Pedro Sánchez va donar un gir discursiu en contra la "judicialització" de la política respecte a com resoldre el conflicte català i va proposar una “taula de diàleg” acordada per ERC amb el PSOE a canvi de l’abstenció en la sessió d’investidura del passat dimarts. Molt lluny d’això del diàleg, el cop judicial continua amb el Tribunal Supremo, la JEC i el Parlament europeu, deixant molt enrere les demandes del moviment independentista català, com són el dret a decidir i l’amnistia als presos polítics.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d'Isabel Díaz Ayuso

“Les morts en les residències es podrien haver evitat”. Els experts assenyalen el paper criminal d’Isabel Díaz Ayuso