×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Parlament Europeu retira el reconeixement de Junqueras com a eurodiputat

El Parlament Europeu se suma al "cop judicial" que va donar divendres passat la JEC (Junta Electoral Central) i ratificat aquest dijous pel Tribunal Supremo, contra el reconeixement de Junqueras com a eurodiputat.

EsquerraDiari.cat

dissabte 11 de gener de 2020
Facebook Twitter

El Parlament Europeu ha retirat aquest divendres el reconeixement de l’Oriol Junqueras com a eurodiputat, després que el Tribunal Supremo determinés que va perdre la seva immunitat com a tal en ser condemnat a 13 anys de presó i inhabilitació.

D’aquesta manera, el Parlament Europeu s’acaba sumant al "cop judicial" que va donar divendres passat la JEC, ictaminant en contra que Oriol Junqueras pugui recollir l’acta d’eurodiputat. En resposta, milers de persones es van concentrar a la Plaça Sant Jaume de Barcelona en repudi al cop institucional que també havia ordenat la destitució de Quim Torra.

En un comunicat, el president del Parlament Europeu, David Sassoli, informava ahir que, arran de la sentència del Tribunal del Justícia de la Unió Europea, el passat 2 de juliol de 2019 van començar els mandats com a eurodiputats tant de Junqueras com de Carles Puigdemont i Toni Comín.

No obstant, va afegia que el de Junqueras va expirar amb efecte el 3 de gener de 2020 tenint en compte la decisió de la JEC i la del Supremo, que van coincidir que Oriol Junqueras perdria la seva immunitat en ser condemnat en ferma.

El Parlament Europeu havia anunciat aquest dilluns el reconeixement de Junqueras com a eurodiputat en una notificació interna, per la qual cosa la decisió d’aquest divendres suposa fer marxa enrere.

"El Parlament Europeu està obligat a prendre nota sense dilació de les decisions que amb caràcter definitiu prenguin les autoritats judicials competents dels Estats membres", assenyalava.

Sassoli va confirmar a més que a l’inici del ple del pròxim 13 de gener anunciarà l’inici del mandat dels tres diputats a data 2 de juliol de 2019 i l’expiració del mandat d’Oriol Junqueras el 3 de gener de 2020.

Durant el debat d’investidura Pedro Sánchez va donar un gir discursiu en contra la "judicialització" de la política respecte a com resoldre el conflicte català i va proposar una “taula de diàleg” acordada per ERC amb el PSOE a canvi de l’abstenció en la sessió d’investidura del passat dimarts. Molt lluny d’això del diàleg, el cop judicial continua amb el Tribunal Supremo, la JEC i el Parlament europeu, deixant molt enrere les demandes del moviment independentista català, com són el dret a decidir i l’amnistia als presos polítics.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques