×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Règim del 78 s’acarnissa amb Quim Torra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya obre un altra causa contra Quim Torra. El Règim del 78 s’acarnissa amb la lluita del poble català.

Guillermo Ferrari

dilluns 3 de febrer de 2020
Facebook Twitter

EFE/Quique Garcia

El TSJC ha obert una segona causa contra el President Torra. Aquesta vegada es refereix també a la pancarta que van penjar del balcó de la Generalitat i que hi tenia escrit “LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS i EXILIATS. FREE POLITICAL PRISONERS AND EXILES” i el famós llaç groc. Aquesta pancarta va ser reemplaçada per un altra penjada per Lluís Llach, Sílvia Bel, l’ex-diputat Antoni Baños i la portaveu de Som escola, Teresa Casals. Si us en recordeu, era la pancarta que reivindicava “llibertat d’expressió”.

El problema consisteix en que a Torra li van demanar el 23 de setembre que tregués la pancarta en menys de 24 hores perque era periode electoral pel 10N. Però aquesta pancarta la van treure el dia 27 de setembre. En síntesis, que a la façana de la Generalitat només pot haver-hi una bandera blanca de rendició.

L’organització “Impulso Ciudadano”, que forma part de l’òrbita del partit d’Inés Arrimadas, va considerar que violava la neutralitat de l’administració pública en període electoral (eren les eleccions generals del 10N). I, precisament per això va posar una denúncia contra el President. La mateixa línia que des de la dreta, portant a judici tot allò que poden.

De la dreta tot això és esperable. I, malauradament també és esperable que el TS català obri causa contra la “llibertat d’expressió”. I és que la “justícia” d’aquest Règim allibera a la ultra-dreta i persegueix la dissidència. Ara ja ni les formes manté. El Règim del 78 s’acarnissa contra las institucions catalanes y el poble català. Volen triar el president que no van poder guanyar a les urnes.

Mentre Quim Torra espera a una segura inhabilitació d’un any i mig, ara s’enfronta a aquesta altra investigació també per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. També té el risc de ser penalitzat amb un altra inhabilitació del mateix període. Una causa que és part de l’ofensiva judicial que no s’atura.

La (in)justícia no descansa

Més feina para el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Avui s’acaba de fixar el judici contra alguns dels exmembres de la Mesa del Parlament i l’exdiputada de la CUP Mireia Boya per al 23, 24 i 28 d’abril. Seran jutjats per desobediència al haver permès que el Parlament català pogués discutir les lleis de “desconnexió” el 6 i 7 de setembre. La judicatura vol limitar quines coses es poden discutir en el Parlament. I desprès parlen de la divisió de poders...

Fa dies que l’Audiència Nacional està jutjant a la que era la cúpula dels Mossos d’Esquadra en aquells dies de setembre i octubre de 2017. El judici contra el Major Trapero, Pere Soler, Teresa Laplana i Cèsar Puig és, segons la “investigació”, el judici contra el braç armat de la sedició protagonitzada per Puigdemont. Tot i que Trapero diu que està contra la independència i que preparava l’empresonament del President, la Fiscalia continua buscant la cinquena pota al gat.

I, no es pot deixar de parlar del nou judici pels costos del referèndum de l’1O. No està clar com ho calculen: la Fiscalia que “todo te lo afina” reclama 8 milions d’euros i l’acusació de Societat Civil 2 milions. L’objectiu és embargar els bens dels líders independentistes fins a arribar a la quantitat que finalment dictamini el Tribunal de Comptes.

El “Deep State” governa el poder de l’Estat espanyol. O potser seria millor parlar del Franquisme “amagat” sota una façana democràtica. La Transició democràtica ha estat la forma en que el poder franquista ha pogut perviure. Gràcies al PSOE i el PCE, el poder judicial i les forces de seguretat de la dictadura van passar intactes a aquesta democràcia per a rics. No es pot dialogar amb un Règim salvatge com és el del 78. Només se’l pot combatre.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

Vaga Educació i Sanitat | Milers de persones clamen contra la precarietat i la degradació dels serveis públics

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques