×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

CGT Catalunya: "Més repressió a la protesta a canvi d’eliminar la sedició"

El Secretariat Permanent de la CGT Catalunya publica un comunicat crític davant l'ampliació del delicte de desordres públics que porta adjunta la reforma del delicte de sedició del govern del PSOE i UP.

EsquerraDiari.cat

dimarts 15 de novembre de 2022
Facebook Twitter

El Secretariat Permanent de la CGT Catalunya es suma a les veus crítiques davant la reforma del Codi Penal del govern del PSOE i Unidas Podemos i que preveuria l’eliminació del delicte de sedició.

En un comunicat la CGT Catalunya denuncia que la suposada desaparició del delicte de sedició "porta amagat la modificació dels supòsits associats a la protesta social i sindical". En el mateix sentit, el sindicat expressa que "la reforma del delicte de desordres públics amplia els supòsits de desordes públics i agreuja les penes mínimes en determinats casos".

En parer de la CGT aquesta reforma acaba tipificant expressament "com a delicte els talls de vies i castiga amb presó les ocupacions pacífiques de seus bancàries i partits polítics", entre d’altres. I explica que amb el concepte d’intimidació en l’ampliació de desordres públics "es permetrà la imputació en la majoria de casos per aquest tipus delictiu".

I el que és més preocupant, amb el delicte de desordres públics agreujats "tota acció col·lectiva de desobediència civil pacífica, específicament l’ocupació temporal de locals, serà castigada amb penes de presó de 3 a 6 mesos". A més, "l’increment de dos a tres anys de la pena mínima del tipus de desordres públics en el cas, per exemple de manifestacions, farà que no es pugui suspendre l’ingrés a presó de les persones encausades, condicionant molt el dret a protesta".

Des del Secretariat Permanent de la CGT Catalunya fan un avís de l’ús que en farà la judicatura espanyola en clau reaccionària en dir que "quants fiscals i jutges conservadors faran servir ’intimidació’ en qualsevol acció col·lectiva?". Alhora, el comunicat expressa també que "amb aquest moviment volen protegir-se a base de repressió contra el possible escenari de conflictivitat, que la crisi inflacionaria dibuixa en un futur proper".

Des del sindicat consideren "abominable la nova repressió de la protesta que s’està organitzant. Els diferents canvis legislatius rematxats per aquest "govern d’esquerres" seran eines d’escarni i presó contra la protesta sindical i social" i exigeix "la retirada de les modificacions en els articles 557 del CP i la derogació de la Llei Mordassa".


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?