×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Suprem revisarà els indults als dirigents polítics presos

El TS revisarà els indults que es van concedir als presos polítics per part del govern del PSOE i Unidas Podemos. Davant una nou atac reaccionari de la judicatura i la dreta i extrema dreta cal posar dempeus una mobilització independent de tots els partits capitalistes.

Arsen Sabaté

dimarts 24 de maig de 2022
Facebook Twitter

El Suprem espanyol ha informat aquest dimarts que revisarà els indults que es van concedir als presos polítics per part del govern del PSOE i Unidas Podemos.

El contenciós-administratiu rectifica doncs, i ha admés a tràmit els recursos interposats pel PP, Vox i Ciutadans.

Cal tenir en compte també que aquesta decisió es fa pública el mateix dia que el TJUE retorna cautelarment la immunitat a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí, mesura que es converteix en l’enèsim cop a la judicatura espanyola en la persecució incessant contra el processisme.

Sens dubte, els partits de la dreta i extrema dreta, juntament amb el poder judicial, són les institucions que més tenen marcat en vermell una sortida reaccionària de la qüestió nacional, principal mal de cap que ha fet trontollar les bastides en els útlims anys, i per tant de la mateixa crisi de règim.

Recordem que el 155 va ser impulsat pel PP de Mariano Rajoy en el govern central i amb el suport del rei Felip VI. Ciutadants, per part seva, ha estat capdavanter en iniciatives com els recursos que ara estudiaran els propis indults. I Vox que, ni més ni menys, va personar-se com a acusació particular en el judici a l’independentisme, entre moltes altres polítiques que han fet que la situació política i social estigui cada cop més inclinada cap a la dreta.

Aquest canvi de criteri arriba també després que els dos principals partits. PSOE i PP, es posessin d’acord en motivar diferents canvis de membres del Suprem, dels quals els socialistes van donar el seu consentiment en donar entrada a alguns magistrats del sector més dur contra les aspiracions pel dret a l’autodeterminació, a canvi, de situar a Ángel Gabilondo com a ’Defensor del Pueblo’.

No obstant, tot i que el PSOE ha intentat desactivar el moviment democràtic català principalment a través de la Taula de Diàleg, més per mantenir l’estabilitat parlamentària amb els socis d’ERC (sobre tot) i Junts, cal esmentar també que si els presos polítics van ser condemnats és perque l’advocacia de l’Estat controlat pel mateix govern va actuar també contra ells i el Tribunal va acabar acceptant les peticions d’aquesta institució.

Davant això, és necessari posar dempeus una forta mobilització sota una perspectiva d’independència de classe, sense cap lligam amb els partits de la burgesia catalana, els mateixos que des del govern de la Generalitat envien el Mossos a repirmir el moviment independentista.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"