×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El conseller Giró vol el mateix finançament que el País Basc, us sona?

El conseller d’economia de Junts, Jaume Giró, s’obre a negociar el mateix pacte fiscal del País Basc o Navarra que Artur Mas demanava fa deu anys a Mariano Rajoy.

Guillermo Ferrari

divendres 25 de febrer de 2022
Facebook Twitter

A confessió de part, relleu de proves. Amb aquesta frase, es vol dir que el qui la fa, si ho accepta, no cal presentar proves. Això mateix és el que ha fet el conseller d’economia del govern ERC-JxCat. Jaume Giró, entrevistat al programa Més 324, explicava que "si en lloc de l’observatori del Turó de l’Home ens ofereixen un model de finançament que ens digui que serem com el País Basc o Navarra, l’estudiarem".

Divendres passat es va celebrar la reunió bilateral entre l’Estat i el govern de la Generalitat per definir una sèrie de traspassos. Aquests han estat realment unes engrunes si pensem en els traspassos que en diversos moments s’ha demanat al govern central: gestió de rodalies, de l’aeroport, etc. Aquesta reunió demostra que el govern central, només donarà més engrunes, més si l’executiu d’ERC i JxCat posen al terra, no només un genoll, si no tots dos.

Et pot interessar: La consellera Alsina certifica el camí de tornada a l’autonomisme i li fa un rentat de cara a Pujol

El conseller Giró ha demostrat que els discursos i gestos relatius al referèndum de l’1O, a la autodeterminació no són més que paraules buides. Des de la legislatura de Quim Torra, només han conservat aquest discurs. I això és el que ha castigat contínuament el Régim del 78 amb la judicatura i la persecució policial al capdavant. I el fet és que ara amb la legislatura Aragonès només val negociar diners per a les grans empreses catalanes.

El que estan tractant de fer les anomenades forces sobiranistes és tornar a la gestió de l’autonomia catalana. Ho fan defensant els interessos del gran empresariat català, el mateix que va fugir en desbandada el 3O, quan el monarca va “cridar a l’ordre” i les forces repressives van reprimir al poble català que volia votar per decidir.

Et pot interessar: Cas Juvillà: una llarga cadena d’obediència

En una clara mostra de sinceritat, el conseller de Junts, ha demanat exactament el mateix que Artur Mas va demanar a Mariano Rajoy l’any 2012. I que Rajoy va negar contundentment: el concert basc i després el pacte fiscal. Eren els anys de les pitjors retallades, els anys de “llei òmnibus” i les manifestacions al Parlament.

Al cap i a la fi, Carles Puigdemont, Laura Borràs o Jaume Giró, només per esmentar alguns dirigents de Junts, son deixebles avantatjats d’Artur Mas i Jordi Pujol. I el partit de Pere Aragonès i Oriol Junqueras també han enfilat el govern cap a l’autonomisme i es demostren fidels alumnes de Jordi Pujol i el seu “peix al cove”.

No podem esperar que ells enfrontin al Règim del 78. Ells volen pactar amb l’Estat central per beneficiar als grans empresaris. Des de la Generalitat també es reprimeix a l’esquerra independentista, també es fomenta la precarietat castigant als treballadors, els Mossos i la BRIMO protagonitzen els desnonaments i es fomenten projectes que castiguen el territori i generen més precarietat.

Això és la tornada a la política autonomista de Junts i Esquerra. I això ho ha tornat a deixar clar el conseller d’economia Jaume Giró. A confessió de part, relleu de proves.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna