×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El govern central carrega contra la manifestació #XusticiaParaSamuel! No hi ha arc de Sant Martí que tapi la seva repressió i LGBTIfòbia!

El govern central envia a la policia a Madrid contra la manifestació #XusticiaParaSamuel, assassinat a la Corunya al crit de maricón. Divendres 9 a les 18h Assemblea En línia de Contracorrent i Pan y Rosas. Organitzem-nos contra la LGBTIfòbia d'aquest sistema patriarcal i capitalista que ens està matant.

Pan y Rosas Estado español

Contracorrent

dimecres 7 de juliol de 2021
Facebook Twitter

80 concentracions a Galícia i desenes més en ciutats de tot l’Estat han reunit milers de persones en rebuig a l’assassinat de Samuel de 24 anys en una pallissa grupal a la Corunya la nit del passat dissabte.

Milers de persones en tot l’estat hem sortit a cridar contra la LGBTIfòbia assassina en una època en la que aquest règim li dóna ales a l’extrema dreta i els seus discursos d’odi. Però no només es tracta de l’extrema dreta. Va ser la policia del govern més progressista de la història la que va carregar a Madrid a les ordres del Ministeri d’Interior dirigit per Marlaska i la Delegació del Govern.

Les càrregues contra la manifestació a l’altura dels carrers Princesa i Alberto Aguilera o amb temptatives d’atropellar manifestants en Argüelles, van deixar diverses persones ferides i dues detingudes. L’endemà la portaveu del Govern María Jesús Montero ja deixava clar que "el govern recolza les actuacions dels Cossos i Forces de Seguretat en el reestabliment de l’ordre que s’hagués vist alterat".

Si ja no hi ha negoci, si alguna cosa qüestiona els límits, s’acaba la tolerància. L’aparell repressiu arriba per a restablir l’ordre que pretenem alterar, aquesta vegada amb tot el suport d’un govern que es diu d’esquerres i envia a la policia a colpejar brutalment una manifestació que rebutja l’assassinat d’un jove, com ho fa en desnonaments, fronteres o piquets.

Fa una setmana aquest govern es posava a tot córrer les xapes de l’arc de Sant Martí per si perdien vots, escombrant sota la catifa detalls com minimitzar, negar i retardar tot el possible la Llei Trans, donar recer a sectors transodiants que s’ajunten amb l’extrema dreta o posar a la policia a carregar contra activistes trans que podien enlletgir-li la foto al PSOE en l’Orgull.

Ahir carregaven contra la manifestació que denunciava un assassinat d’odi. Unidas Podemos pensa fer alguna cosa? Alguna cosa que no sigui una piulada com si no fossin part d’aquest govern que ens envia cops de porra? O continuaran contribuint a aquests atacs com si fossin polítiques racistes que ignorar? Seguiran enganxats al PSOE com quan van ficar al calaix la Llei Trans durant anys o van acceptar que es quedés en una mínima part del necessari? Aquest és el govern que es presenta com a progressista i una alternativa contra la dreta que vol destruir els nostres drets.

Les rentades de cara de les forces repressives de l’estat una setmana abans en l’Orgull LGBTI s’han dissipat a cop de porra contra els qui protestaven per l’assassinat homofòbic de Samuel. No hi ha campanya de pinkwashing que tapi la labor de la policia que està colpejant brutalment una manifestació que rebutja l’assassinat d’un jove.

La difusió en xarxes de l’assassinat de Samuel va treure a la llum molts més casos que es viralitzaven, entre els quals es troben una agressió homòfoba de la policia municipal de Madrid aquesta mateixa nit o les múltiples ocasions en les quals les víctimes que acudeixen a denunciar una agressió LGBTIfòbica són menyspreades i menystingudes per policies o jutges.

No creiem que la justícia arribi de l’aparell judicial patriarcal, reaccionari i hereu del franquisme de l’Estat espanyol. Ja és coneguda la consigna dels moviments feministes que diu “si toquen a una, ens toquen a totes”. Volem també dir “si toquen a una, ens organitzem milers”.

La mateixa repressió que sofrim per dins i fora de la llei quan deixem de ser rendibles és la que abasta més enllà de la dissidència sexual, també a la classe treballadora i la joventut quan surt a lluitar, a les persones migrants o a qui desafiï aquest règim hereu del franquisme per molt que es pinti de rosa un dia a l’any.

Cridem a organitzar un front únic contra la LGBTIfòbia i la repressió, antiracista, antifeixista, antipatriarcal i anticapitalista. És necessari continuar i estendre la més àmplia organització independent del govern i les seves institucions, en els centres d’estudi, de treball i en els barris. No sols per a demanar justícia per a Samuel i defensar-nos de les agressions amb o sense uniforme, sinó per a barallar contra el sistema patriarcal i capitalista que ens està matant i ataca cada dia les nostres vides.

Suma’t a construir en Contracorrent i Pan y Rosas organitzacions anticapitalistes que reprenguin i multipliquin el llegat que ens va deixar el moviment LGTBI i feminista més combatiu, rebel, furiosament anticapitalista i antipatriarcal pel total alliberament sexual i la fi de tota opressió i explotació.


Facebook Twitter

Al juliol va pujar l'atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

Al juliol va pujar l’atur i van caure les afiliacions a la Seguretat Social per primera vegada en 21 anys

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

La mesa del Parlament suspèn Laura Borràs del càrrec de presidenta

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

Una taula de diàleg amb molts "compromisos" i cap resolució per a la desjudicialització

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

El TSJC obre judici oral a Laura Borràs

L'escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

L’escalada de violència a Palestina com a objectiu polític i electoral

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l'Estat des del franquisme

La nova llei de Secrets Oficials mantindrà sota clau la impunitat de l’Estat des del franquisme

L'impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

L’impost a les energètiques i els bancs: maquillatge que no ataca als seus interessos

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l'esperat

Crisi climàtica: el Mediterrani ha arribat als 30 graus, 6 per sobre de l’esperat