×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El govern del PSOE expulsa a persones immigrants al Marroc

Després del pas de 209 persones immigrants d'aquest diumenge per la tanca fronterera de Melilla a l'Estat espanyol, amb un saldo d'un mort, el PSOE aplica les “devolucions exprés”.

Cynthia Lub

dimarts 23 d’octubre de 2018
Facebook Twitter

Una notícia poc difosa en els mitjans aquests dies, és el que ocorre a les fronteres com la de Melilla, molt preocupats pels pressupostos de l’Estat que Pablo Iglesias busca negociar amb els governs autonòmics, preparant-se per intentar governar amb el PSOE.

Mentrestant una altra crua realitat. La persona morta, -després d’entrar en parada cardio respiratòria- formava part del grup de 209 persones immigrants que van aconseguir entrar a l’Estat espanyol, encara que van ser uns 300 els que ho van intentar, segons fonts de la delegació del Govern a Melilla. A més, altres 19 persones immigrants van sofrir lesions de diferent tipus.


El president "progressista" Pedro Sánchez en el seu compte de Twitter anunciava: "La meva solidaritat i reconeixement”, no amb els familiars del mort o les persones immigrants, sinó “a la professionalitat de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i serveis que treballen a les nostres fronteres”.

És a dir, a aquestes forces de l’ordre que es dediquen a reprimir i perseguir a les persones immigrants que fugen del gana i la misèria dels seus països després de l’espoli dels Estats imperialistes com l’espanyol, moltes d’elles mortes o assassinades a les fronteres. O identificades a les fronteres, per després passar als CIE (Centre d’Internament per a Estrangers), veritables presons i trànsit cap a deportacions massives.

I així va succeir. La delegació del Govern a Melilla va activar el protocol habitual i es van muntar dos dispositius de policia, un d’ells al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI) "per procedir a la filiació d’aquestes persones", a les quals es van prendre les empremtes dactilars i se’ls va identificar el seu lloc de procedència.


Mentrestant, Pedro Sánchez va assegurar que l’Executiu "sempre apostarà per una solució coordinada i europea davant el repte migratori”. No obstant això, la “solució” ha estat tornar a expulsar de l’Estat espanyol a 55 dels més de 200 migrants del Marroc, tal com anunciava la Delegació del Govern a la Ciutat Autònoma aquest dilluns.

Aquest tipus de “solucions” no és la primera vegada que s’apliquen. Obeint l’Acord de Readmissió entre Espanya i el Marroc de l’any 1992, el govern “socialista” el va estrenar aplicant les devolucions exprés el passat mes d’agost, expulsant a 116 immigrants d’origen subsaharià que havien traspassat les tanques de Ceuta. Sense anar més lluny, el Govern del PSOE ja havia expulsat a 24 de les 30 persones immigrants d’origen subsaharià que havien arribat divendres passat a l’arxipèlag de Chafarinas, situat enfront de les costes marroquines a bord d’una embarcació precària, aplicant aquest acord bilateral.


En el que va d’any, segons les estadístiques oficials del Ministeri de l’Interior, un total de 5.202 persones immigrants han entrat a Ceuta (1.633) i a Melilla (3.569) a través de les tanques frontereres. A quants més expulsarà el govern del PSOE? Molt poc li ha durat el “gest” a la formació “socialista” quan les més de 600 persones immigrants que van navegaven en precàries pasteres jugant-se la vida, com és habitual per a elles, van ser rescatades per l’Aquarius.

No es podia esperar una altra cosa del govern social liberal d’un Estat imperialista que va col·locar les concertines a les fronteres, que va crear les “devolucions en calent”, els CIE i que té una llista d’assassinats per trets a la frontera o morts per ofec en les pasteres.

Te puede interesar: [http://www.izquierdadiario.es/El-PSOE-i-el-racisme-no-oblidem-no-perdonem?id_rubrique=2653]

Cap govern de l’Estat espanyol imperialista, que “portes endins” ofega la decisió del poble català a l’autodeterminació aplicant al costat de la corona i el PP l’article 155, abandonarà, “portes a fora”, les reaccionàries polítiques xenòfobes i racistes.

Avui són molts els moviments de drets humans, antiracistes i en lluita pels drets de les persones immigrants que es mobilitzen per la derogació de les reaccionàries lleis d’estrangeria, per legalitzar a totes les persones immigrants “sense papers” i pel tancament dels CIE i contra l’Europa fortalesa, construïda tant pels governs del PP com els de el PSOE.


Facebook Twitter

Cynthia Lub

Doctora en Historia en Universidad de Barcelona (UB), especializada en clase trabajadora durante el franquismo y la Transición y en el estudio sobre género. Educadora y dinamitzadora sociocultural.

Barcelona | @LubCynthia

El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts