×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

EH Bildu ha anunciat el seu suport als Pressupostos de 2023, que suposen el major increment de la despesa militar en 40 anys, després d’aconseguir un acord amb el govern que inclou, entre altres qüestions, estendre el límit del 2% per a l’actualització del lloguer fins al 31 de desembre de 2023.

EsquerraDiari.cat

dimecres 23 de novembre de 2022
Facebook Twitter

EH Bildu ha anunciat aquest dimarts el seu suport als Pressupostos de 2023 després d’aconseguir un acord amb el govern que inclou: prorrogar el topall del 2% a la pujada del preu dels lloguers fins al 31 de desembre de 2023, així com mantenir fins a aquesta data l’increment del 15% per a les pensions no contributives, i que reben al voltant de 400.000 persones.

Amb aquest pacte el govern de PSOE i Unidas Podemos aconsegueix els suports necessaris per tirar endavant els Pressupostos. Els vots de PSOE (120), Unidas Podemos (33), PNB (6), EH Bildu (5), PDeCAT (4), Más País (2), Compromís (1), Coalició Canària (2), PRC (1) i l’exdiputada de Podemos Meri Pita sumen ja majoria simple. ERC ha manifestat la seva intenció de votar a favor també, sense confirmar-ho de forma ferma i si bé el seu vot ja no és determinant.

Uns Pressupostos presentats com els "més socials de la història", però que representen el major increment de despesa militar en els últims 40 anys. Una política de rearmament militar d’acord amb les de la resta dels països europeus en el que suposa un salt en l’escalada imperialista i bel·licista en defensa dels interessos del bloc de l’OTAN.

Aquest mateix dimarts, a les 18 hores enfront del Congrés la Assamblea Popular contra la Guerra de Madrid convocava una mobilització cridant a la ciutadania i a les organitzacions socials, sindicals i polítiques a oposar-se rotundament a la guerra i als pressupostos militaristes.


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”