×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El govern s’assegura la majoria per aprovar els Pressupostos després de pactar amb EH Bildu

EH Bildu ha anunciat el seu suport als Pressupostos de 2023, que suposen el major increment de la despesa militar en 40 anys, després d’aconseguir un acord amb el govern que inclou, entre altres qüestions, estendre el límit del 2% per a l’actualització del lloguer fins al 31 de desembre de 2023.

EsquerraDiari.cat

dimecres 23 de novembre de 2022
Facebook Twitter

EH Bildu ha anunciat aquest dimarts el seu suport als Pressupostos de 2023 després d’aconseguir un acord amb el govern que inclou: prorrogar el topall del 2% a la pujada del preu dels lloguers fins al 31 de desembre de 2023, així com mantenir fins a aquesta data l’increment del 15% per a les pensions no contributives, i que reben al voltant de 400.000 persones.

Amb aquest pacte el govern de PSOE i Unidas Podemos aconsegueix els suports necessaris per tirar endavant els Pressupostos. Els vots de PSOE (120), Unidas Podemos (33), PNB (6), EH Bildu (5), PDeCAT (4), Más País (2), Compromís (1), Coalició Canària (2), PRC (1) i l’exdiputada de Podemos Meri Pita sumen ja majoria simple. ERC ha manifestat la seva intenció de votar a favor també, sense confirmar-ho de forma ferma i si bé el seu vot ja no és determinant.

Uns Pressupostos presentats com els "més socials de la història", però que representen el major increment de despesa militar en els últims 40 anys. Una política de rearmament militar d’acord amb les de la resta dels països europeus en el que suposa un salt en l’escalada imperialista i bel·licista en defensa dels interessos del bloc de l’OTAN.

Aquest mateix dimarts, a les 18 hores enfront del Congrés la Assamblea Popular contra la Guerra de Madrid convocava una mobilització cridant a la ciutadania i a les organitzacions socials, sindicals i polítiques a oposar-se rotundament a la guerra i als pressupostos militaristes.


Facebook Twitter
Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Catalunya entra en alerta màxima per la sequera

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah