×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El lleure també anem a la vaga! 25 i 26 de gener. Vaga Educació i Sanitat en defensa dels serveis públics

El 25 i el 26 de gener, en solidaritat amb les nostres companyes docents, en defensa de l’educació pública. Per la internalització del lleure educatiu! El lleure també anem a la vaga!

CGT Lleure

dimarts 24 de gener de 2023
Facebook Twitter

EL LLEURE TAMBÉ ANEM A LA VAGA!

La pandèmia ens va demostrar com de necessaris són els serveis públics, i com n’és d’imprescindible el suport mutuu i la solidaritat per seguir endavant com a societat.

Aquell 2020 vam donar suport i reconèixer l’esforç, compromís i dedicació a totes les treballadores imprescindibles per mantenir la vida. Aquelles que treballem a la sanitat, la neteja, els supermercats, les escoles…vam seguir al peu del canó, amb compromís i més dedicació que mai per fer front a les conseqüències de la pandèmia i a la crisi que estava per venir.

Ara, gairebé tres anys després, veiem que aquest reconeixement ha quedat en allò simbòlic. Les condicions laborals continuen sent insuficients per a una vida digna. La pujada dels preus de l’energia i els aliments posen més precarietat sobre la precarietat que ja veníem vivint amb amb els desorbitats preus de l’habitatge i el transport públic per posar uns exemples.

Lleure de la CGT convoquem a la vaga per mostrar la nostra solidaritat al sector sanitari però també per posar sobre la taula les nostres pròpies reivindicacions.

L’avançament de l’inici de curs se’ns va vendre com un avantatge per treballar més hores però, com acostuma a ser amb el departament d’educacció, no ha estat més que una nova cortina de fum per tapar la precarietat de l’educació no formal. Aquestes hores, que la Generalitat ha subvencianat, només han servit per enriquir les grans empreses del lleure ja que les monitores les hem cobrat per sota del conveni, sense temps per fer unes activitats de qualitat i amb sentit pedagògic(i ens els casos que ha estat així no s’han pagat). L’incompliment de les condicions mínimes que marca el conveni és quelcom generalitzat en les grans empreses del lleure: se’ns paga per sota del preu marcat, no es reconeixen les categories laborals ni es tenen en compte les hores complementàries que suposa la nostra feina.

Per altra banda, l’externelització generalitzada de l’acompanyament als i les alumnes amb necessitats especials (conegudes com a vetlladores i intèrperts de llengua de signes) malmet la seva atenció. Moltes vegades les hores adjudicades són insuficients, arriben tard i no cobreixen els espais no formals com el menjador, esbarjo i les sortides, espais que són tant importants com l’educació formal sobretot en l’adquisició d’hàbits, valors i socialització. Però la mala gestió no només afecta a l’alumnat sinó també a les nostres condicions laborals com a vetlladores i intèrprets. Es tracta d’una feina profundament feminitzada, en que les cures travessen de ple totes les tasques. Les subrogacions han provocat endarreriments importants en el pagament de les nòmines, pèrdua de drets, retallades d’hores i canvis de centre sense indemnitzacions i en general, una falta d’estabilitat que desprofesionalitza, precaritza i minva la salut mental del personal que treballem en el sector.

La llista de greuges de les treballadores del lleure educatiu és llarga. Per això fem una crida a la vaga i a l’organització que ens permeti fer front a les injustícies que patim en el nostre dia a dia.

– Per la fi de l’extarnalització. La nostra tasca és primordial i cal que sigui un servei públic i deixi d’estar en mans privades.

– Per una pujada salarial immediata d’acord amb la pujada e l’IPC. L’1’5% pactat amb alguns sindicats és una vergonya i ens condemna a la precarietat.

– Per unes jornades dignes: 18h setmanals als menjadors i extraescolars i 25h setmanals per a atenció a NEES.

– Per que la Generalitat, el Department d’Educació i els Ajuntaments es responsabilitzin de les licitacions. Mentre no s’interlatzin els serveis és imprescindible que les institucions públiques fiscalitzin no només el bon funcionament d’aquest sinó del compliment d’unes condicions laborals dignes per a les i els treballadors del lleure.

– Per una auditoria dels pagament de les hores del setembre i el pagament de la diferència.

– Per una escola realment inclusiva: les aules no ho són tot! Reivindiquem que hi hagi acompanyament a l’alumnat amb NEES als espais d’educació no formal. Cal doncs més finançament i que el departament apliquila llei.

– Perquè les empreses del lleure compleixin el conveni que han signat i que n’ampliin els drets bàsics quan abans.

– Perquè se’ns reconeguin les tasques i les categories, i per tornar a tenir el complement d’antiguitat.

ANEM A LA VAGA!!!PELS SERVEIS PÚBLICS, PER LA INTERNALITZACIÓ I PER LA FI DE LA PRECARIETAT!!


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah