×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El lleure també va a la vaga aquest 9J! Envia’ns els teus motius per participar-hi!

El sector del lleure està convocat també a la vaga educativa d'aquest 9 de juny. Per la internalització, la fixesa de tota la plantilla o la pujada salarial acord amb l'IPC,... Els motius són molts i volem saber els vostres.

EsquerraDiari.cat

divendres 3 de juny de 2022
Facebook Twitter

Aquest 9 de juny els sindicats d’Educació convoquen a una nova vaga educativa per la defensa de l’educació pública, en contra de les retallades i pels drets de tot el personal educatiu, docent i no docent. Serà la setena jornada de vaga definides sota el lema "No són cinc dies de vacances, són deu anys de retallades".

Els i les docents que han posat el departament d’Ensenyament en escac en nombroses ocasions, tornaran a omplir els carrers de Barcelona exigint la dimissió del conseller Cambray.

La potencialitat de les primeres vagues va ser degut en una bona part a les desenes d’assemblees organitzades en molts centres els dies previs i durant la mateixa vaga. Per a la jornada d’aquest dijous, és necessari que aquestes s’enforteixin i estenguin. I sobretot, és important que pugui ampliar-se amb sectors que també formen part de la comunitat educativa, fent d’aquesta jornada una gran vaga històrica que pugui torçar-li el braç al govern i les seves imposicions.

És el cas, per exemple, del sector del lleure, el qual també està convocat per a aquest 9 de juny per denunciar les condicions de precarietat en les que s’hi treballa, amb contractes encara d’obra i servei; congelació salarial i un conveni caducat des del 2016; contractes per jornades de 3 hores al dia i, fins i tot, de 45 minuts al dia, una altíssima rotació del monitoratge corretorns, o el fet de que és posi el focus en aquest sector davant la imposició de l’anvanç escolar, per poder soportar el pes que aquest canvi suposa per a les famílies, entre moltes altres qüestions.

Davant això, el sindicat CGT Lleure convoca una plantilla de 25.000 monitores i monitors en solidaritat amb els i les docents i també en defensa de l’educació pública. A més, el sector del lleure exigeix també la pujada salarial que vagi en context a la pujada de l’IPC, així com la fixesa de tota la plantilla, i l’internalització del servei.

Des d’Esquerra Diari, per la nostra part, a més de fer un seguiment exhaustiu de la jornada de vaga i donar veu a tota la comunitat educativa i les seves demàndes, obrim també les nostres pàgines a totes les monitores i monitors que vulguin explicar la seva experiència laboral en el sector del lleure o els motius per els quals es sumen a la vaga, així com també a les i els docents, tot enviant els vostres testimonis, opinions, fotografies, vídeos, àudios o el que vulgueu a través de les nostres xarxes socials.

Pots escriure’ns a [email protected] o a les nostres xarxes de Twitter, Instagram o Facebook.


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah