×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El racisme ens mata: una manifestació pels drets dels immigrants

Aquest diumenge se celebrava una gran manifestació en suport als immigrants que estan duent a terme la tancada pels drets que els són negats i contra el creixent racisme institucional.

Arsen Sabaté

dimarts 29 de maig de 2018
Facebook Twitter

Foto: Antonio Litov

Aquest diumenge els immigrants que estan duent a terme la tancada a l’antiga escola Massana de Barcelona, celebraven una manifestació pel centre de la ciutat al costat de nombrosos col·lectius socials, organitzacions polítiques i altres plataformes d’immigrants i refugiats.

La protesta pels carrers de Barcelona, que es convocava després de més d’un mes de lluita per la defensa dels drets dels immigrants i contra el racisme institucional, començava a les 12 del matí a plaça Catalunya i entre les organitzacions que van donar suport als col·lectius d’immigrants i van impulsar la manifestació es troben plataformes com Tras la Manta, Tanquem els CIE’s, Stop Maremortum, SOS Racisme, Papers per a tothom, entre moltes altres més a nivell estatal; a més, també d’altres organitzacions polítiques d’esquerra com el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores i agrupacions de dones com Pan y Rosas, entre altres.

Durant tot el recorregut, la manifestació va tenir la denúncia al racisme i la derogació de la Llei d’Estrangeria com les principals exigències, tal com es podia observar en la pancarta de la capçalera.

A més, altres càntics com “Cap persona és il·legal” o "Perseguiu als banquers, no als manters" es van fer escoltar entre les més de dues mil persones que van acudir a solidaritzar-se i mostrar la seva repulsa contra el creixent racisme institucional i en exigència pels drets de tots els immigrants.

Després de més de dues hores de protesta i recórrer una de les principals artèries com La Rambla i part del Raval, un dels barris més pobres de Barcelona i on es veuen obligats a viure de forma amuntegada la majoria d’immigrants, la manifestació concloïa a l’antiga escola Massana on es va llegir el manifest en exigència. Tot seguit, el nombrós col·lectiu d’immigrants prosseguia amb la tancada, a més de celebrar una assemblea en la qual decidir com seguir amb la protesta contra el creixent racisme institucional i exigir l’accés als drets fonamentals que els són negats per la legislació d’estrangeria.

La intenció és no abandonar la protesta fins que hi hagi resposta a les seves reclamacions per part de les institucions, és a dir: Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Govern central. cal destacar, a més, que entre les seves principals reivindicacions destaquen la de l’obtenció dels "papers" per legalitzar la seva situació sense necessitat de tenir un contracte de treball, el dret a la sanitat pública per tots els que estan en situació "il·legal" o el tancament immediat dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIE’s). També exigeixen accelerar els tramitis d’empadronament o l’augment de les cites prèvies per gestionar documents. Quelcom, no obstant, molt lluny dels interessos de l’“Ajuntament del canvi” a Barcelona, i molt més per part de Generalitat i Govern espanyol.

I és que mentre Ada Colau i el seu equip municipal fan bandera de ser una ciutat d’acolliment i oposada a les polítiques migratòries reaccionàries de la UE, l’Ajuntament segueix mantenint traves administratives para milers d’immigrants o refugiats. A més de contribuir a l’enviament de molts d’ells als Centres d’Internament a través de les detencions de la Guàrdia Urbana, malgrat defensar el tancament dels mateixos CIE’s.

Sens dubte, és necessari que totes les organitzacions d’esquerres, socials, sindicals i polítiques redoblin la seva solidaritat i impulsin noves mobilitzacions independents en suport perquè les lluites per la defensa dels drets dels immigrants i refugiats puguin començar a enfortir-se i plantar cara a les polítiques migratòries de la UE i les reaccionàries lleis d’estrangeria.


Facebook Twitter

Arsen Sabaté

Editor d'Esquerra Diari.

Barcelona | @ArsenSabate

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l'illot d'Alborán per 1.300.000 euros

Un CIE enmig de la mar: Defensa construirà un centre per a migrants a l’illot d’Alborán per 1.300.000 euros

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Primers candidats de Vox a les europees: "Des del feminisme combatiu, transinclusiu, antiimperialista i anticapitalista no us donarem treva"

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones