×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El rei emèrit vol “regularitzar” els seus escàndols de corrupció amb 500.000 euros

Diversos mitjans de premsa afirmen que l'emèrit estaria temptejant la possibilitat de tornar a Espanya, després d'un acord amb Hisenda. Fonts de l'Executiu neguen que hi hagi alguna petició oficial per part de Joan Carles I.

Carlos Muro

dimecres 9 de desembre de 2020
Facebook Twitter

Sembla que l’equip jurídic de Joan Carles I va tenir una reunió amb Hisenda per a temptejar si és possible fer una “regularització fiscal” per a tornar al país.

Segons el publicat en diversos mitjans, Joan Carles I vol regularitzar més de 500.000 euros procedents de fons opacs gastats en tres exercicis durant 2016 i 2018, quan ja no estava protegit per la inviolabilitat. Almenys en dos d’ells, els ingressos opacs suposarien un delicte fiscal.

“A casa per Nadal”

Joan Carles I estaria pensant a tornar “a casa per Nadal”, segons diferents mitjans. Recordem que l’agost passat l’emèrit va fugir a Emirats Àrabs i es va instal·lar allí com a hoste del xeic Mohamed Bin Zayed, príncep hereu d’Abu Dhabi.

Sense haver cursat cap petició formal, l’emèrit, hauria transmès la idea que no està disposat al fet que el seu retorn provoqui una crisi institucional que perjudiqui el seu fill. Ha incidit, segons les mateixes fonts, en què no està disposat a tornar si el Govern i Casa del Rei no estan d’acord.

El govern del PSOE, Podemos i IU-PCE continua la seva “lleialtat institucional” a la corona

Cap institució d’aquest règim és “neutra” i menys després de la impunitat que se li ha garantit a Joan Carles I. El rei emèrit vol evitar que les recerques en contra seva continuïn, incloses les realitzades per la Fiscalia Anticorrupció.

Està pendent que el fiscal Juan Ignacio Campos, que dirigeix les tres recerques obertes pel Ministeri Públic contra Joan Carles I, arxivi les recerques o present una querella. Aconseguir l’arxivament de la causa és l’objectiu d’aquesta nova operació en curs.

L’actual Govern continua protegint a la institució més reaccionària, corrupta i arcaica de l’Estat espanyol. La monarquia ha estat i continua sent garant que les grans famílies capitalistes que es van enriquir durant la dictadura franquista poguessin continuar fent-ho fins al present.

A 42 anys que fos promulgada la Constitució del 78, la necessitat d’acabar amb la monarquia i obrir processos constituents on es decideixi la forma de l’Estat, la relació entre els diferents pobles que el componen i totes les qüestions que fan a la vida de la classe treballadora i el poble, és una necessitat imperiosa.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya

Borbó i compte nou: Juan Carlos de tornada a Espanya