×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El sou dels alts directius de l’Ibex: fins a 400 vegades més alt que els de les plantilles

Un informe de CCOO ha develat enormes diferències entre el salari mitjà de la direcció de aquestes grans empreses i el de les plantilles. A Repsol es multiplica gairebé per 400 i a Inditex per 300.

Xarxa de Precàries de Barcelona

divendres 19 de març de 2021
Facebook Twitter

El sou dels alts directius de l’Ibex és, de mitjana, 118 vegades més elevat que els de les seves plantilles. Us imagineu si aquests salaris es comparessin amb els d’altres sectors laborals en situació de precarietat o a temps parcial? Per exemple, amb una monitora de temps lleure que cobra entre 350 i 400 euros o un jove treballador de Telepizza, amb salaris de 300 euros? La multiplicació seria infinita i, per cert, una aberració.

l’informe “Evolució d’indicadors de bon govern de les empreses de l’Ibex-35”, publicat aquest dimecres per Comissions Obreres (CCOO) ha registrat aquestes dades que, semblen esborronadors enfront de la crisi social i econòmica que estan sofrint milers de famílies de la classe treballadora. Moltes de les quals ni tan sols tenen treball ni cobren salaris ni ajudes.

Segons CCOO, Repsol presenta la diferència més gran, superant en 387,5 vegades el sou dels seus alts directius sobre el salari mitjà de la plantilla d’aquest grup. Després d’quest gigant, segueixen Inditex i Ferrovial, que es multiplican en 298 i 238,7 respectivament.

Altres companyies amb seu operativa a Catalunya com Naturgy registra les diferències més elevades i el sou dels directius és 88 vegades més alt que el de la seva plantilla. 

En empreses com Aena màxims executius cobren 4,4 vegades més que la majoria de la plantilla i en Red Eléctrica 8,2.

Aquestes dades són una veritable ofensa per a la classe treballadora i el poble pobre que estant patint les conseqüències d’una crisi sense precedents. I els governs, central i autonòmics, han vetllat més per sostenir a les grans empreses que pels necessitats bàsiques enfront de l’immens sofriment, sense no només complir amb les ajudes promeses i arrossegant a la gran majoria a l’atur, ERTOs, desnonaments i cues de la fam.

Perquè la crisi la paguin els rics, és necessari expropiar a les grans fortunes. O les vides de la classe treballadora i el poble, o els seus beneficis.

Et pot interessar: S’agreuja la crisi social: més de 4 milions d’aturats, la pitjor dada des de 2016


Facebook Twitter
Joan Tallada, membre d'Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

Joan Tallada, membre d’Act Up Barcelona: "Vam aconseguir que la sida es veiés també com una qüestió política"

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d'euros

Hipocresia imperialista: el govern espanyol compra míssils israelians per valor de 290 milions d’euros

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i 'putosdefensors' signen un manifest per l'independència de l'Espanya perseguida"

Podria Estar Passant: "Asociacions de pares i mares de jutges, guardies civils, bisbes i ’putosdefensors’ signen un manifest per l’independència de l’Espanya perseguida"