×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Eleccions Europees: el CRT presenta una llista de joves anticapitalistes i socialistes contra el genocidi a Palestina, la guerra i l’Europa fortalesa

El cap de llista més jove per a les eleccions europees del pròxim 9 de juny es diu Pablo Castilla, té 24 anys i fa 10 dies que dorm a una tenda de campanya, a una de les acampades universitàries per Palestina, la que es manté a l'edifici històric de la UB. L'acompanya a la llista del CRT Lucía Nistal, jove professora universitària precària de 34 anys, que actualment fa classes a la UAM, i qui va ser una de les impulsores del moviment de referèndums universitaris sobre monarquia o república en 2018, als quals van participar més de 100 mil estudiants.

EsquerraDiari.cat

dimecres 15 de maig
Facebook Twitter

El CRT (Corrent Revolucionari dels Treballadors i Treballadores) es presenta per primera vegada a les eleccions i a la seva llista el 60% de les candidates i candidats són menors de 27 anys. La joventut de la llista del CRT crida l’atenció si la comparem amb la mitjana d’edat dels eurodiputats, que en el període 2019-2024 rondava els 55 anys.

“Som una generació que ha crescut en un món de crisi i guerres. Ara estem veient un genocidi a Palestina i hem decidit dir basta”, assegura Pablo Castilla.

“Deien que la joventut era de dretes i individualista, però al moviment de solidaritat amb Palestina, a les acampades i a les mobilitzacions estem mostrant que hi ha una altra joventut i que la rebel·lia ve per esquerra”, explica el jove candidat a eurodiputat.

La candidatura del CRT està integrada per treballadors, estudiants, migrants, activistes feministes, LGTBI i antiracistes de diferents territoris de l’Estat espanyol. Tanca la llista Vania Arana, portaveu de Las Kellys a Barcelona, un dels col·lectius de dones treballadores migrants que més s’ha caracteritzat per denunciar la precarietat i l’explotació laboral.

“A nosaltres no ens finança cap empresa, som una candidatura formada des de baix i democràticament per fer escoltar una veu anticapitalista i de la joventut en el Parlament Europeu”, afegeix Lucía Nistal.


“A la dreta no la frenem amb el mal menor, sinó amb la lluita"

Les eleccions del 9 de juny estan marcades pel creixement de l’extrema dreta a l’Europarlament, i pels anuncis de Von Der Leyen sobre una possible aliança amb aquests sectors. Sobre aquest tema, des del CRT assenyalen que “votar al mal menor contra la dreta és un parany que ja hem vist moltes vegades en els últims anys”.

“Si els que governen la Unió Europea tenen polítiques de dreta, això enforteix a l’extrema dreta. Tots els governs augmenten els pressupostos militars i volen portar-nos a noves guerres. Al mateix temps, augmenten la repressió a les fronteres contra les persones migrants, que escapen de la misèria i les crisis provocades per aquests mateixos Estats imperialistes. A la dreta no la frenem amb el mal menor, que avui representen els candidats del govern PSOE-Sumar. Hem de reprendre l’organització de la joventut, la classe obrera i els moviments socials, per impulsar de manera independent la lluita als carrers”.

Pablo Castilla explica que “aquells que van formar part del govern amb el PSOE fins fa molt poc, com Podemos, tampoc són una alternativa. Quan eren ministres de govern empassaven un gripau darrere l’altre. Compartien consell de ministres amb Marlaska, van ser amfitrions de la cimera de l’OTAN, i van augmentar els pressupostos militars més que mai en la història. Ara volen parlar des de l’oposició, però si tinguessin un ministeri, tornarien al govern”.

“Nosaltres som diferents de tota aquesta esquerra institucional, que després del 15M ens va dir que calia conformar-se mentre deien que el progressisme era reprimir a la frontera, deixar la llei mordassa, no qüestionar a la monarquia i imposar una reforma laboral. Que calia fer canvis cosmètics, perquè res canviï”, assenyala Lucía Nistal.

“Davant el camí de guerra, crisi social i la destrucció del planeta a la que ens porta el capitalisme, volem que s’escolti la veu dels qui pensem que l’única sortida és anticapitalista i socialista. Dels qui pensem que la sortida és col·lectiva, amb la lluita als carrers i amb l’autoorganització”, assegura Castilla.


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Sánchez no dimiteix i crida a la “regeneració democràtica”: una maniobra perquè res canviï

Fora els bucs de guerra de l'OTAN del port de Maó

Fora els bucs de guerra de l’OTAN del port de Maó