×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els Comuns també contra l’autodeterminació, igual que el PSOE

En aquests dies previs a la taula del diàleg, els Comuns d'Ada Colau i Jèssica Albiach han demostrat que estan clarament contra el dret d'autodeterminació (igual que el PSOE-PSC).

Guillermo Ferrari

dimecres 15 de setembre de 2021
Facebook Twitter

Ada Colau i Jèssica Albiach amb Pablo Iglesias. Foto: EFE

Durant les setmanes prèvies al referèndum de l’1O de 2017, els Comuns tenien un discurs de suport al dret d’autodeterminació, encara que sempre afegien la paraula “pactat”. No obstant, havien donat un suport passiu i amb la boca petita al referèndum. Ada Colau va cedir locals de Barcelona per fer les votacions que tothom sabia que serien massives.

Lluny queden aquells dies on els Comuns volien tenir una imatge d’equidistància. Una equidistància impossible entre el poble oprimit i l’Estat opressor. I en aquests dies de debat sobre la taula de diàleg s’han acabat de treure la careta. Ada Colau i Jèssica Albiach han estat les màximes defensores de la política del PSOE.

Et pot interessar: Sánchez i Aragonès es reuneixen per marcar els marges de la taula de diàleg

La setmana passada Ada Colau es va despatxar en relació a l’autodeterminació dient que “és evident que no hi ha cap condició per plantejar un referèndum a curt termini. És irreal”, i que la "la gent ja no està per tonteries". Anys governant amb el PSC a Barcelona i amb el PSOE a Madrid li han donat més claredat sobre lo irreal que és un referèndum (quan no es vol des del poder) i sembla que l’autodeterminació és una “tonteria”. Aquesta posició coincideix amb la negació del govern de Pedro Sánchez de tractar el dret d’autodeterminació del poble català.

I la portaveu de l’espai dels Comuns al Parlament, Jèssica Albiach, demanava ahir al president Aragonès que vetés la presència dels representants de Junts a la taula de diàleg. Un altra coincidència amb el PSOE. Pedro Sánchez i Pere Aragonès no han volgut que Jordi Turull i Jordi Sánchez siguin part d’aquesta reunió.

Els Comuns tornen a mostrar la seva veritable cara. És que quan vols trobar un punt mig entre l’opressor i l’oprimit acabes directament en els braços de l’opressor. Ada Colau es va alinear amb l’ultradretà Manuel Valls per obtenir l’alcaldia de Barcelona. Els Comuns van donar suport a aquells que tenien les mans brutes de cal. De trencar els cadenats del Règim del 78 han passat a ser la seva salvaguarda.

El dret d’autodeterminació no és irreal, ni és una tonteria. Desenes de milers de persones van ocupar les escoles i van encarregar-se d’obrir-les aquell diumenge de l’1O. Més d’un miler van ser apallissats per la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. Però, sobretot, més de 2,4 milions van sortir a votar aquell dia. Va ser real.

També va ser real la gran vaga general del 3O que la classe obrera catalana va fer tot i que CCOO i UGT només volien fer una acció passiva de quinze minuts. Els treballadors van comprendre que la repressió al poble català que volia exercir un dret democràtica bàsic com és votar per poder decidir el propi destí, no podia quedar sense resposta.

Els Comuns, com a màxim, volen l’autodeterminació pactada amb el mateix poder que exerceix l’opressió nacional sobre el poble català. Un oxímoron que a dures penes serveix per tapar les misèries polítiques d’un corrent polític que en temps record ha passat a ser part de la casta que deia venir a combatre.

La casta d’aquest decrèpit règim està al servei de les grans empreses de l’Ibex 35 i les grans fortunes com la de la família reial i els seus amics. Només es podrà combatre als responsables de la precarietat i l’empobriment de milions; organitzant i mobilitzant a la classe treballadora i el poble colpejat per la crisi. Mai negociant a Palau, ni amb xalets milionaris a Galapagar.


Facebook Twitter

Guillermo Ferrari

Barcelona | @LLegui1968

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”