×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els Mossos d’Esquadra no permeten la manifestació per la llibertat de Puigdemont al consolat Italià

Per ordre de la conselleria d’interior els centenars de manifestants no poden cridar per la llibertat del president Carles Puigdemont davant del consolat.

EsquerraDiari.cat

divendres 24 de setembre de 2021
Facebook Twitter

Foto: Twitter Jordi Cuixart

A la mitjanit passada vam assabentar-nos de sobre de la detenció del president Carles Puigdemont a l’illa Sardenya. Aquesta detenció ha fet reaccionar immediatament als seguidors del president i avui a les 9am han intentat concentrar-se per protestar davant la seu italiana a Barcelona.

La Conselleria d’Interior, dirigida per Esquerra Republicana, ha ordenat barrar les immediacions del Consolat italià per a evitar que els manifestants puguin protestar a prop de la seu. Fins i tot, no han deixat passar a dirigent importants com Jordi Cuixart, Jordi Rull o Elsa Artadi, entra d’altres.

No obstant això, els manifestants continuen fent-se sentir i han decidit tallar la Diagonal a l’altura del carrer Aribau. Centenars de persones s’han apropat a les oficines del consolat italià. Entre elles, es poden veure als membres del govern de Junts per Catalunya, dirigent d’Òmnium...

De nou afloren les contradiccions entre JxCat i ERC. Els primers que volen dinamitar la taula de diàleg que van acordar amb ERC per tal de tornar a dirigir l’autonomia catalana. I els segons que defensen el seu projecte aferrissadament per continuar al capdavant de la Generalitat i negociar amb Pedro Sánchez “avantatges autonòmiques”.

Hi ha més manifestacions convocades: L’Associació de Municipis Independentistes ha fet una convocatòria a cada municipi davant dels ajuntaments per avui mateix a les 20 h. També hi ha una convocatòria de l’Assemblea Nacional Catalana per aquest diumenge 26 al migdia, mentre l’Elisenda Paluzie denunciava la repressió de l’Estat.


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”