×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els Mossos desallotgen amb violència cent migrants que vivien en un edifici de la Sareb

El banc dolent, creat per a rescatar les carteres immobiliàries de la banca en la crisi anterior, va rebutjar la petició d'una pròrroga. Molts dels ocupants són supervivents de la nau incendiada fa un any a Badalona. En aquests mesos ni Ajuntament ni Generalitat els han ofert una alternativa residencial.

EsquerraDiari.cat

dijous 13 de gener de 2022
Facebook Twitter

En el matí d’aquesta dijous Badalona ha viscut un mega desnonament contra prop de 100 ocupants d’una nau industrial que havien habilitat com a habitatge. Fins a setze dispositius de la Brimo i deu cotxes patrulla dels Mossos d’Esquadra prenien els voltants de l’immoble situat al carrer Progrés a primera hora del matí.

A les 11.45 començava una brutal intervenció en la qual s’ha desallotjat per la força a les 80 persones que s’havien negat a abandonar el que fins avui era la seva llar. Un edifici que era propietat de la Sareb, el “banc dolent” de titularitat pública i amb el qual l’Estat va rescatar les carteres immobiliàries dels bancs en la crisi de 2008.

Els ocupants, membres de la comunitat subsahariana de la ciutat, havien sol·licitat una pròrroga de tres mesos per a trobar una alternativa residencial, que va ser rebutjada per la Sareb constrenyent al desallotjament. L’advocada que els representa havia sol·licitat al Tribunal Europeu de Drets Humans tres mesures cautelars "per a evitar que més de 100 persones es quedin al carrer sense alternativa residencial".

Molts dels qui hi vivien eren part dels supervivents de la finca que es va incendiar fa poc més d’un any, al desembre de 2020, en la qual van morir quatre persones. Des de llavors ni l’Ajuntament ni la Generalitat ha ofert una solució residencial per a cap d’elles.

Després de desallotjats els Mossos han continuat realitzant càrregues policials als grups que seguien per la zona i altres veïns i veïnes que s’estaven solidaritzant. Entre elles es trobava la diputada de la CUP i exalcaldesa de Badalona, Dolors Sabaté que ha denunciat que els “Mossos prenen partit per l’opressor”.

L’exalcalde de Badalona, el popular Xavier García Albiol, s’ha desplaçat al lloc dels fets a provocar als recentment desnonats habitants de l’immoble. En actitud desafiadora i fent gala d’un racisme que és part integral de la seva marca ha estat increpat per ells i, òbviament, ben protegit i escortat pel desorbitat dispositiu policial.

La policia autonòmica catalana continua actuant com el braç fort dels grans propietaris d’habitatge, en aquest cas una entitat pública hereva del rescat a la banca que va deixar un forat en els comptes públics de 60 mil milions d’euros. La xerrameca del govern de Pere Aragonés i les falses promeses, incloses les que es van recollir en l’acord d’investidura amb la CUP, que es deixaria d’enviar antiavalots als desnonaments queden tots els dies en evidència en actuacions com aquestes.

El crim social que es viu quotidianament en localitats com Badalona té responsables clars, que passen des de l’Ajuntament de la localitat, avui novament en mans del PSC, la Generalitat que continua usant als Mossos com a guàrdia pretoriana dels grans tenidors i el govern central que, encara que es digui “progressista”, en matèria migratòria no ha canviat ni una coma de les polítiques imperialistes i racistes d’estrangeria que condemnen a persones com els habitants del bloc desallotjat al treball irregular, infrahabitatges i l’amenaça constant de ser deportat.

Et pot interessar: Què va fer l’ajuntament del “canvi” de Sabater per atallar les causes del crim social de Badalona?


Facebook Twitter
La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

2012, l'inici de l'operació Catalunya

2012, l’inici de l’operació Catalunya

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d'Amancio Ortega i 50% d'Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l'explotació”

Llei de paritat: “No vull que hi hagi 50% d’Amancio Ortega i 50% d’Ana Botín. Cal lluitar perquè no existeixi l’explotació”