×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els Mossos detenen quatre activistes pel dret a l’habitatge

Agents de la brigada d'Informació dels Mossos d'Esquadra han detingut quatre activistes per l'habitatge que van participar de les protestes contra el desallotjament del Bloc Llavors dies després de la formació del govern Aragonès.

EsquerraDiari.cat

dimecres 2 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Marta Pérez (EFE)

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí quatre activistes per presumpte delicte de desordres públics durant el desallotjament del Bloc Llavors el passat mes de maig.

Recordem que el desallotjament de les tres veïnes del Bloc Llavors es va donar enmig d’una forta repressió per part de la pròpia Brimo dels Mossos enfront desenes d’activistes pel dret a l’habitatge i militants de l’esquerra independentista i tot, encara, amb la suspensió dels desnonaments en vigor per la pandèmia.

A més, els fets del Bloc Llavors es van produir tan sols quatre dies després que Pere Aragonès fos investit president de la Generalitat amb el suport de la CUP i haver acordat no enviar antiavalots als desnonaments.

Nou mesos després, el govern de la Generalitat segueix endavant amb la seva cacera contra el moviment per l’habitatge. Tant és així, que les quatre detingudes d’aquest matí han sigut abordades per agents dels Mossos d’Esquadra de la brigada d’informació de paisà i sense haver rebut cap notificació previament.

Així ho comunica també la CUP-NCG en el seu comunicat de rebuig i on destaca que "el govern segueix participant en la persecució contra el moviment per l’habitatge i els seus integrants". Alhora, denuncia que mentre es produeix aquesta persecució se segueix "prioritzant els interessos dels fons voltors i dels especuladors".

L’organització juvenil Arran també s’ha pronunciat des de la sala de premsa del Parlament i a exigit la llibertat de les detingudes, així com l’absolució de totes les encausades que es troben en processos judicials en els pròxims dos mesos. També s’ha denunciat la persecució a la joventut, així com la repressió contra el moviment independentista, el feminisme o el mateix dret a l’habitatge.

En aquesta línia, l’organització juvenil Contracorrent i aquest diari organitzen una taula rodona amb diferents encausades d’ençà l’u d’octubre i entre les que hi participaran de la pròpia organització d’Arran.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d'asil

El Pacte sobre migració i asil de la UE, un atac sense precedents al dret d’asil

El govern defensa augmentar l'armament i la indústria de guerra de la Unió Europea

El govern defensa augmentar l’armament i la indústria de guerra de la Unió Europea