×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els Mossos detenen quatre activistes pel dret a l’habitatge

Agents de la brigada d'Informació dels Mossos d'Esquadra han detingut quatre activistes per l'habitatge que van participar de les protestes contra el desallotjament del Bloc Llavors dies després de la formació del govern Aragonès.

EsquerraDiari.cat

dimecres 2 de febrer de 2022
Facebook Twitter

Marta Pérez (EFE)

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest matí quatre activistes per presumpte delicte de desordres públics durant el desallotjament del Bloc Llavors el passat mes de maig.

Recordem que el desallotjament de les tres veïnes del Bloc Llavors es va donar enmig d’una forta repressió per part de la pròpia Brimo dels Mossos enfront desenes d’activistes pel dret a l’habitatge i militants de l’esquerra independentista i tot, encara, amb la suspensió dels desnonaments en vigor per la pandèmia.

A més, els fets del Bloc Llavors es van produir tan sols quatre dies després que Pere Aragonès fos investit president de la Generalitat amb el suport de la CUP i haver acordat no enviar antiavalots als desnonaments.

Nou mesos després, el govern de la Generalitat segueix endavant amb la seva cacera contra el moviment per l’habitatge. Tant és així, que les quatre detingudes d’aquest matí han sigut abordades per agents dels Mossos d’Esquadra de la brigada d’informació de paisà i sense haver rebut cap notificació previament.

Així ho comunica també la CUP-NCG en el seu comunicat de rebuig i on destaca que "el govern segueix participant en la persecució contra el moviment per l’habitatge i els seus integrants". Alhora, denuncia que mentre es produeix aquesta persecució se segueix "prioritzant els interessos dels fons voltors i dels especuladors".

L’organització juvenil Arran també s’ha pronunciat des de la sala de premsa del Parlament i a exigit la llibertat de les detingudes, així com l’absolució de totes les encausades que es troben en processos judicials en els pròxims dos mesos. També s’ha denunciat la persecució a la joventut, així com la repressió contra el moviment independentista, el feminisme o el mateix dret a l’habitatge.

En aquesta línia, l’organització juvenil Contracorrent i aquest diari organitzen una taula rodona amb diferents encausades d’ençà l’u d’octubre i entre les que hi participaran de la pròpia organització d’Arran.


Facebook Twitter
Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts