×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els professionals de la salut i l'educació han tornat a omplir els carrers aquest dia 26 per denunciar la situació de precarietat i desmantellament del servei que pateixen. Ampli seguiment de la vaga especialment en el sector sanitari.

EsquerraDiari.cat

dijous 26 de gener
Facebook Twitter

Foto: Twitter @SomXlaPublica

I és que aquesta segona jornada de vaga que ha estat secundada novament per una majoria dels i les professionals de sanitat. Les dades del seguiment de la vaga a Sanitat parlen de xifres properes al 75%, una bona mostra de la força d’aquest col·lectiu.

Des de primera hora del dia, a les 10:00 del matí a Plaça Sant Jaume, fins que han arribat al Parlament, els sanitaris han reclamat més personal, tant per la situació de saturació actual com per la previsió de la situació dels pròxims anys. Des del Sindicat de Metges calculen que en la següent dècada 9.000 metges es jubilaran a Catalunya. Una xifra per la qual no hi ha planificada cap reposició.

La manifestació ha arribat a les portes del Parlament poc abans de les 12:30 del matí, on el personal sanitari ha agafat unes bates blanques d’un sol ús i les han llençat a terra com acte de protesta.

Demà a les 12:00 h el Sindicat tornarà a seure amb Sanitat per negociar, però com avisen des del Sindicat de Metges, veient l’èxit de les convocatòries, demà la proposta de Sanitat haurà de ser millor.

Després d’aquestes dues jornades de vaga, el sector sanitari es concentrarà el dissabte vinent a les 11:00 h a Plaça Sant Jaume.

Si res no canvia, el col·lectiu sanitari torna a ser cridat a la vaga els dies vinents 1,2 i 3 de febrer.

Per la seva banda els i les professionals de l’educació s’han concentrat davant el Departament d’Educació en, també, la segona jornada de vaga.

Durant aquesta concentració s’ha sentit una forta escridassada contra la precarització actual del servei públic d’educació. Un model basat en precarització i externalització que ha sigut la política de tots els partits polítics.


Facebook Twitter
La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana 248 anys de presó. Absolució als encausats de l’operació Judas

Alejandra Matamoros: "L'Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l'operació Judas no es beneficiïn de l'amnistia"

Alejandra Matamoros: "L’Audiencia Nacional farà tot el possible perquè els encausats de l’operació Judas no es beneficiïn de l’amnistia"

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l'operació Judas

La fiscalia demana entre 8 i 27 anys de presó per als encausats de l’operació Judas

De súper ministres i la casta judicial

De súper ministres i la casta judicial

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d'Habitatge és directament rendista

El PSOE fent el que millor sap. La ministra d’Habitatge és directament rendista

Pedro Sánchez és investit president d'un nou govern de coalició “progressista”

Pedro Sánchez és investit president d’un nou govern de coalició “progressista”

La llei d'amnistia, l'ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La llei d’amnistia, l’ofensiva de la dreta i la restauració “progressista”

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d'una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?

La dreta es prepara per a una escalada destituent. Com enfrontar-la des d’una posició independent del “progressisme” que li ha obert les portes?