×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Els sindicats i plataformes d’interines fan vaga el 30N

A partir del dia 23 es preparen una sèrie d’accions contra l’aprovació parlamentària de la Llei Iceta i una vaga per al dia 30N.

Oriol Sunyer

divendres 19 de novembre de 2021
Facebook Twitter

Davant la situació dels treballadors interins i l’ERO que preparen des del govern del PSOE-UP amb el suport d’ERC i PNB, els sindicats tornen a convocar una vaga general per al 30N. A més de la vaga hi haurà una setmana d’accions descentralitzades a partir del 24N. I el 23N es faran accions a cada centre de feina. El Congreso de Diputados aprovaria la Llei Iceta el pròxim 2 de desembre.

Hi ha molta ràbia entre el personal interí. Fa molts anys que treballen a les escoles, centres sanitaris i diversos llocs de l’administració en frau de llei, amb la inestabilitat anual i portant el pes de la infracontractació que es fa des de les diferents administracions públiques. Aquesta ràbia es va fer palesa en la manifestació del 28O i de mica en mica s’està convertint en organització.

En diversos centres de treball es comencen a fer assemblees de treballadores, fins i tot, independentment de les propostes dels sindicats. El 28O, quan va ser la vaga, es va poder veure treballadores interines que van venir de les escoles, d’ajuntaments (el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, etc.) i centres sanitaris. Al final de la manifestació, la Plataforma PINDO va fer una assemblea per valorar com continuar la lluita. Els sindicats convocants estan fent assemblees dels seus afiliats.

El govern central continua amb el seu propòsit d’aprovar aquesta llei que llença per la borda a desenes de milers d’interines de cinquanta anys amb més de 10 i 20 anys deixant-se la vida a la feina. Sembla increïble però és així. Hem de tirar enrere totes les retallades de la dreta quan estaven totes dins del Partido Popular i, enfrontar els atacs de la falsa esquerra del PSOE-UP.

El govern “més progressista de la història” no vol estabilitzar persones, només places (com si les coses fossin més valuoses). No s’entén el motiu. Estabilitzar les persones en frau de llei no porta més costos a l’administració. Fer oposicions de milers de places i acomiadar sí que té un gran cost. Només es podria entendre en el cas que vulguin acomiadar a un sector important d’interins per a subcontractar-los.

A les xarxes es pot veure que hi ha molta demanda de fer una vaga indefinida o almenys de tres dies per coincidir en els dies en què es tractarà la llei i s’hauria de votar. Interines i interins de totes les administracions es concentraran davant Can Serra a les 12 h el 23 de novembre cridats per la Plataforma d’Interines de la Diputació de Barcelona. La manifestació del 30N i les prèvies prometen ser molt importants.

En aquests dies, moltes desenes d’interins han viatjat a Brussel·les per demostrar a la seu del Parlament Europeu el projecte de “Fixesa, ja” com a única forma de posar fi a l’abús de temporalitat favorable als treballadors. S’han entrevistat amb diversos europarlamentaris espanyols. És difícil que els hagin dit quelcom diferent dels diputats del Congreso a Madrid.

A sota podreu veure un tuit de la Diputada de la CUP, Basharat Changue, va fer una pregunta al Parlament català adreçada a la representant d’Esquerra Republicana. La pregunta se centra en l’estabilització de les més de 90 mil interines a Catalunya i aturar els processos oberts d’oposicions. La resposta de Laura Vilagra senzillament va plantejar que tiren cap endavant en l’estabilització de les plantilles. Igual que la ministra del PSOE.

La vaga del 30N està cada vegada més justificada. Cal tombar l’anomenada Llei Iceta amb vagues i manifestacions al carrer. La força que està emanant dels centres de treball han de ser una forta ventada que impulsi als sindicats a la lluita o aparti als dirigents que no les convoquin.

Aquestes setmanes seran setmanes decisives i les treballadores interines estàn disposades a ocupar el carrer. Des d’Esquerra Diari donem el nostre suport i les acompanyarem. Tota l’esquerra sindical i política ha de sortir al carrer per donar suport a les interines i a tot el personal subcontractar per les administracions públiques.

Et pot interessar: PSOE i Unidas Podemos preparen el major ERO públic de la història

Et pot interessar: Per què els nous a l’administració també hem d’anar a la vaga contra l’"Icetazo"?


Facebook Twitter
Sindicalistes per l'Amnistia Total

Sindicalistes per l’Amnistia Total

28S: El dret a l'avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

28S: El dret a l’avortament públic i gratuït no està garantit per a totes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

#ProuMentidesPolicials | Querellats dos mossos per fals testimoni contra periodistes

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l'u d'octubre

Grande-Marlaska condecora un dels responsables policials de la repressió de l’u d’octubre

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s'equivoquen i voten No a Feijóo

Podria Estar Passant | Última hora: els trànsfugues s’equivoquen i voten No a Feijóo

La dreta espanyolista es mobilitza contra l'amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

La dreta espanyolista es mobilitza contra l’amnistia i el dret democràtic a decidir. No els regalem els carrers!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Amnistia: no podem regalar-li el carrer a la dreta a Madrid!

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya

Sumar: punta de llança del govern “progressista” contra el dret a decidir a Catalunya