×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

En Estat d’Alarma l’Audiència Nacional incauta els comptes de 107 herriko tabernas

Nacional aprofita per a confiscar els comptes de 107 herriko tabernas. Un espoli en estat d'alarma, a través d'una fallada dictada fa anys en la línia del “tot és ETA” contra l'esquerra abertzale.

EsquerraDiari.cat

dijous 23 d’abril de 2020
Facebook Twitter

Per a l’Audiència Nacional el moment d’executar la sentència del Tribunal Suprem de 2016 que preveia la confiscació bancària de les herriko tabernas és ara, en ple Estat d’Alarma, quan els carrers estan presos per les forces de repressió, s’aplica el confinament i més de 700.000 sancions han estat dictades sobre aquest tema en poc més d’un mes.

Aquestes tavernes de l’entorn social de l’esquerra independentista basca ja van estar llargues temporades en el punt de mira de l’Audiència Nacional i el Tribunal Suprem, institucions en les quals es van desdoblegar els 16 membres del Tribunal d’Ordre Públic franquista quan va ser “dissolt”. Els tancaments, detencions i confiscacions en les mateixes ja van protagonitzar nombroses portades en dècades anteriors, encara que en plena pandèmia un nou espoli torna a produir-se a 107 tavernes mitjançant embargaments de comptes bancaris.

Mentre l’aparell judicial no pot tramitar les reclamacions massives d’acomiadaments il·legals, impagaments de sous, ERTEs sense cobrar o milers de recursos a multes d’aquests dies per les restriccions de la pandèmia, sí que hi ha temps per a quedar-se amb els diners de més de 100 tabernas.

Va ser al 2016 quan el Tribunal Suprem va dictar la sentència del cas 35/02, la qual s’ha començat a executar, evidenciant que la persecució política amb els carrers buits sí que és una urgència per a la judicatura espanyola.

En 2020 la fustigació a l’esquerra abertzale no ha cessat, passant per l’empresonament d’activistes mitjançant la il·legalització de partits, agrupacions juvenils o gestores jurídiques, emparant-se en la Llei de Partits de 2002 que permet il·legalitzar qualsevol organització de la qual l’Estat qualifiqui o de “terrorista” o de sospitosa de ser-ho.

Per què davant una crisi sanitària i social, la resposta prioritària dels governs està sent reforçar el paper de l’Estat, omplir els carrers de policia i exèrcit? No sembla casualitat que aquest sigui el moment per a executar una sentència de repressió política i escometre un robatori de gran grandària a l’entorn social de l’esquerra abertzale.

Les mesures punitives aprovades per a mantenir el confinament han proporcionat un enorme suport a les forces repressives per a deslligar el que ja és la seva naturalesa racista i antipopular. Així, poc després del decret d’alarma es van multiplicar les parades i detencions a migrants i persones racializadas.

Enfront del seu Estat d’alarma, que es basa en militarització dels carrers i el creixement de les agressions i arbitrarietats policials de tota mena, però té guant de seda amb els grans capitalistes, cal oposar un programa que toqui de manera directa els seus guanys i interessos. Avui un pla d’emergència que faci pagar la crisi a les grans fortunes i empreses per a atendre la crisi sanitària i social no és una opció, és una condició que defineix la vida o la mort de milers de persones.


Facebook Twitter
Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d'Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

Clara Ponsatí torna a Brusel·les després que els Mossos d’Esquadra la detinguessin en la seva tornada a Catalunya

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

La UPC és corresponsable del crim patronal de la mina de Súria

L'emergència habitacional a Catalunya i l'aliança entre grans tenidors i governs

L’emergència habitacional a Catalunya i l’aliança entre grans tenidors i governs

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Crim patronal: tres estudiants en pràctiques moren a la mina de Súria

Moció de censura: entre l'esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Moció de censura: entre l’esperpent de la dreta i el mal menor del progressisme imperialista

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Pujada històrica del preu dels aliments: quines mesures es poden prendre?

Nou cas d'infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

Nou cas d’infiltració policial per part del Govern “progressista”: aquesta cop a Madrid

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light

PSOE i Unides Podem es neguen a derogar la Llei Mordassa i fracassen en la seva reforma light