×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

En defensa de la sanitat pública: crònica d’una jornada de lluita per la reivindicació dels drets laborals

Ahir es va celebrar el Dia Mundial de la Infermeria, un jornada de lluita i denúncia per exigir millors condicions laborals en el context de la crisi sanitària de la Covid-19.

Cloe Comas

dimecres 13 de maig de 2020
Facebook Twitter

Foto: @CGTSanidadBCN

El personal de molts hospitals va sortir a manifestar-se ahir 12 de maig, coincidint amb el dia Mundial de la Infermeria, per denunciar les condicions en les que han hagut de fer front a la emergència sanitària i per reivindicar millores i solucions dignes.

Les treballadores i treballadors del sector, amb el hashtag #AplaudimentsEnDrets, impulsaven la seva campanya a les xarxes socials.

Les treballadores i treballadors de diversos hospitals s’han adherit a un comunicat que explicita les denúncies i demandes que té el sector.

Et pot interessar: Dia de la infermeria, una jornada de lluita per la sanitat pública

Denuncien que en molts casos s’han vist en la obligació de reutilitzar els EPIS o de fabricar-ne amb bosses de basura, degut a la manca de material que pateixen, i que més de 40.000 sanitaris s’han contagiat de COVID-19 durant els últims mesos.

Entre les reivindicacions estan: recuperar la jornada laboral de 35 hores setmanals, seguretat al lloc de treball amb més equips de protecció individual i tests, contractes ‘dignes’, oferta de places acord amb les vacants, borsa de treball transparent, legal i actualitzada, suplents i objectius, recuperar el 5% de les retallades del Reial Decret 8/2010 i 3/2010, jubilació als 60 anys, i recorden que volen ser reconeguts i valorats com a professionals i no com herois.

Durant les últimes setmanes estem vivint dies de Revolta sanitaria, aquestes imatges ens mostren un cop més que retallar en sanitat mata, i que el personal dels hospitals i centres de salut porten patint aquestes retallades durant més de 10 anys.

Cal recordar que el model privatitzador de la sanitat catalana dels governs de CiU i el Tripartit, fins als nostres dies és el verdader motiu de que s’hagin donat milers de casos de morts per la Covid-19 a Catalunya.

Et pot interessar: Els origens del col·lapse sanitari: les retallades de CiU i el Tripartit

Situacions de crisi com la actual, ens mostren que avui és més necessaria que mai l’expropiació de la totalitat dels recursos dels que actualment disposa el sector privat per revertir la situació a la pública gestada amb anys de retallades.

Et pot interessar: I la sanitat privada al servei de la pública, per a quan? confiscació efectiva de tots els recursos ja!


Facebook Twitter
El Ministeri de l'interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

El Ministeri de l’interior premia al policia nacional infiltrat amb una plaça a una ambaixada

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l'Ajuntament

Mor una nova persona sense sostre a Barcelona després de les jornades "sensellarisme" de l’Ajuntament

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern del PSOE i Unidas Podemos planeja l’enviament de tancs a Ucraïna

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

La inflació segueix en alça i els preus dels aliments “pels núvols”

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts