×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Encausades”: Esquerra Diari presenta la sèrie de vídeo-entrevistes contra la repressió juntament amb Marcel Vivet, Carles Herèdia, Verónica Landa i militants d’Arran

L'acte tindrà lloc el dijous 10 de febrer en la Facultat de Comunicació de la UPF i es realitza a un any de les manifestacions de #HaselLlibertat.

Redacció Esquerra Diari

dilluns 7 de febrer de 2022
Facebook Twitter

“Encausades, veus contra la repressió”. Aquest és el títol del fòrum organitzat per Esquerra Diari al costat de l’agrupació juvenil Contracorrent a la la Facultat de Comunicació de la UPF. Un acte que presentarà la sèrie de vídeo-entrevistes amb aquest mateix títol que aquest diari porta realitzant per a denunciar una ofensiva repressiva que sembla no tenir fi. La taula comptarà amb alguns dels més de 3.000 casos de represaliats a Catalunya i serà presentat per Pablo Castilla, militant de Contracorrent i estudiant de la UPF.

Participaran militants de l’organització juvenil de l’esquerra independentista Arran, que és objecte d’una llarga llista de querelles i una constant campanya de criminalització des de la dreta i mitjans espanyolistes.

Marcel Vivet, militant de la Forja i recentment condemnat a cinc anys de presó per participar en la manifestació del “Holy” d’octubre de 2018 contra l’acte d’homenatge que diversos sindicats policials i l’extrema dreta van realitzar als policies nacionals i guàrdia civils que van reprimir durant l’u d’octubre.

Carles Herèdia, periodista i politòleg, que s’enfronta a una petició de presó també per participar en una concentració contra un acte de Vox el passat mes de febrer.

I Verónica Landa, periodista d’Esquerra Diari, que va ser querellada per Sebastián Trapote, Cap Superior de la Policia Nacional a Catalunya durant l’u d’octubre, per escriure un article en el que s’esmentava la seva responsabilitat en la mort d’un detingut al seu càrrec al començament de la seva carrera en la policia franquista.

El Fòrum es realitza quan està a punt de complir-se un any de l’empresonament de Pablo Hasel. L’entrada a la presó d’un raper per cantar contra la monarquia que va engegar una onada de ràbia i mobilitzacions que es van estendre durant 15 dies, especialment a Catalunya. La joventut, la mateixa que a l’octubre de 2019 es va rebel·lar contra la sentència del procés, va prendre els carrers durant aquelles nits, plantant cara a la repressió dels Mossos d’Esquadra.

Un any més tard el degoteig constant de casos repressius continua creixent. No fa ni una setmana, quatre militants del Sindicat d’Habitatge, Endavant i Arran, eren detinguts en els seus domicilis per la seva participació en les protestes contra el desallotjament del Bloc Llavors al març de 2020. Són més de 3.000 les persones que a Catalunya estan pendents o han estat condemnades a penes de multa o presó en els últims anys.

La majoria estan relacionades amb les mobilitzacions de 2017 entorn de l’1 i 3 d’octubre, o contra la sentència de la tardor de 2019. Però també són centenars els activistes perseguits per la seva participació en vagues, accions contra desnonaments i o mobilitzacions contra l’extrema dreta. La Judicatura, la Fiscalia, el ministeri de l’Interior, però també la Generalitat, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, són els executors de tota aquesta ofensiva.

La sèrie “Encausades”, de la que pròximament publicarem nous episodis, pretén mostrar un tipus de periodisme “des de l’altre costat de la barricada”. Donar veu als qui enfronten la repressió per simplement haver volgut enfrontar la precarietat, els desnonaments, la persecució o conquistar nous drets, com van fer centenars de milers de catalans i catalanes durant la tardor de 2017.

Mira aquí les vídeo-entrevistes deEncausades

Un fòrum que a més, a un any de les manifestació per la llibertat de Pablo Hasel, pretén reprendre la reflexió per a l’acció d’aquella frase que van repetir milers de joves de “no és només per Hasel”. La necessitat de no acatar ni rendir-se davant aquesta ofensiva que l’única cosa que prentén és que acceptem resignats el marc de precarietat i misèria creixent al qual els diferents governs, inclos el “progressista” de Moncloa o el “republicà” de Palau, condemnen a tota una generació.


Facebook Twitter
El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l'exili

El periodista Jesús Rodríguez seguirà fent periodisme "molest" per al Règim des de l’exili

Catalunya tindrà abans un govern d'extrema dreta que la independència

Catalunya tindrà abans un govern d’extrema dreta que la independència

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

Per un Sant Jordi popular. No un recinte firal neoliberal

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

El Suprem confirma la condemna de tres anys i mig de presó a Adrià Sas

Les llistes d'espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

Les llistes d’espera a Sanitat baten rècords: per una xarxa pública de salut sota control de treballadors i usuaris

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La mobilització migratòria imposa al Congrés el debat per regularitzar 500.000 persones

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d'armes a Ucraïna

La hipocresia de Podemos: en el govern van votar els pressupostos militaristes, però ara es preocupen pels enviaments d’armes a Ucraïna

Qui s'enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%

Qui s’enriqueix amb la guerra? Les empreses armamentístiques augmenten els seus beneficis un 35%