×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube
banner

Enfront de l’augment del cost vida, la precarietat i el militarisme, organitza’t! Suma’t als cercles de treballadores d’Esquerra Diari

És hora d'organitzar la resposta enfront dels atacs dels capitalistes i els poderosos, per lluitar per una societat sense explotació i opressió. Perquè les nostres vides valen més que els seus beneficis.

Redacció Esquerra Diari

dissabte 29 d’octubre de 2022
Facebook Twitter

Les conseqüències de la inflació i la crisi energètica són insostenibles per a la classe treballadora. Vivim la major pujada de preus del cost de la llum, el gas i el combustible, amb els quals les elèctriques es venen folrant com mai abans. A això se suma la pujada general de preus amb la major inflació dels últims 40 anys. La guerra a Ucraïna ha donat als diferents governs europeus l’excusa perfecta per a fer recaure els costos de la crisi sobre la classe treballadora, mentre augmenta el militarisme. El Govern del PSOE i Unidas Podemos vol augmentar un 25% el pressupost militar, mentre la sanitat i l’educació estan col·lapsades.

Després de la gran crisi econòmica de 2008, les successives reformes laborals han consolidat cada vegada més la destrucció d’ocupació, la precarietat i la devaluació dels nostres salaris. Després d’incomplir la promesa de derogar les reformes laborals, l’última reforma laboral de Yolanda Díaz va suposar la revalidació d’una dècada de pèrdua de drets.

Encara que pretenen fer-nos pagar una vegada més la crisi a les i els treballadors, comença a haver-hi resposta. Comencem a veure lluites per pujades salarials d’importants sectors de treballadors com els portuaris a Alemanya o els transports al Regne Unit. També a l’Estat espanyol, com a Tubacex, les vagues del metall a Cadis i a Santander i aquelles encapçalades per la joventut precaritzada a Telepizza i Gopuff o per treballadores com el SAD a Astúries, o les històriques jornades educatives a Catalunya que han aconseguit importants conquestes en les seves demandes.

Les burocràcies dels grans sindicats, UGT i CCOO, fa anys que s’han adaptat a les lògiques del govern, la patronal i el Ministeri de Treball, actuant com a mur de contenció contra la lluita obrera i dividint la lluita de les i els treballadors dels moviments socials i la joventut.

Des d’Esquerra Diari volem unir per baix el que les burocràcies sindicals divideixen per dalt. Per això som part dels processos de reorganització i lluita de la nostra classe, posant les pàgines del diari al servei de difondre la lluita i l’organització en els centres de treball i els barris.

Com enfrontem els atacs que estem sofrint? Quin programa fa falta per unir-nos i fer que aquesta vegada la crisi la paguin els capitalistes? Per debatre sobre aquestes i altres grans qüestions que ens afecten i lluitar per un programa de les i els treballadors, volem construir espais de discussió i acció. Espais que serveixin per solidaritzar-nos i impulsar les lluites obreres, ajudant a que es coordinin conflictes en curs com la lluita dels busos urbans a Barcelona i Saragossa, o la vaga dels joves precaris a Telepizza, entre altres, i recuperar la tradició de lluita de la nostra classe basada en la solidaritat. No som polítics professionals, som treballadors fent política perquè els capitalistes no la facin per nosaltres.

Per tots aquests motius et proposem que et sumis als cercles de treballadors i treballadores d’Esquerra Diari. És hora d’organitzar la resposta enfront dels atacs dels capitalistes i els poderosos, per lluitar per una societat sense explotació i opressió, en la que els qui produïm tota la riquesa prenguem el control en els sectors clau de l’economia i la producció en benefici del conjunt de la majoria social. Perquè les nostres vides valen més que els seus beneficis.

Mesures d’urgència per enfrontar la inflació i que la crisi la paguin els capitalistes

· Pujada d’emergència de salaris i pensions, i clàusules de reajustament automàtic segons l’IPC real.
· Repartiment de les hores de treball: jornada de 30 hores setmanals sense reducció salarial.
· Control de preus i balanços comptables públics de les grans empreses.
· Nacionalització sota control obrer dels bancs, les elèctriques i les empreses de serveis públics.
· A baix els pressupostos militaristes, amunt els salaris!

Suma’t! Contacta amb nosaltres:

WhatsApp: 659 360 140
Instagram: @esquerradiari
Facebook: /EsquerraDiari
Twitter: @EsquerraDiari


Facebook Twitter
El racisme de l'extrema dreta no es combat amb el mal menor

El racisme de l’extrema dreta no es combat amb el mal menor

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l'ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: A qui beneficia l’ampliació del Prat? PSC, ERC i Junts ho tenen clar

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l'educació pública?

Eleccions Catalunya: Què proposen PSC, ERC i Junts sobre l’educació pública?

L'extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l'engendre d'Aliança Catalana

L’extrema dreta catalana o com el processisme ha possibilitat l’engendre d’Aliança Catalana

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l'Europa fortalesa”

“Presentem una llista a les eleccions europees per dir prou al genocidi a Palestina i l’Europa fortalesa”

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l'Argentina i Amèrica Llatina

Fora Milei, fora Vox i fora Repsol, Telefónica, Santander... de l’Argentina i Amèrica Llatina

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Sis claus per seguir la jornada electoral a Catalunya

Pablo Castilla: "No hi ha 'regeneració democràtica' possible del monàrquic Règim del 78"

Pablo Castilla: "No hi ha ’regeneració democràtica’ possible del monàrquic Règim del 78"