×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

“Ens han arrabassat a la persona que més estimava. Volem justícia”

Fa un any que el Victor, de 18 anys, moria usant maquinària industrial. La seva família continua buscant justícia.

EsquerraDiari.cat

divendres 3 de desembre de 2021
Facebook Twitter

Aquest matí ens trobavem amb una piulada que s’havia fet viral, en la que la Noelia Salvador contava l’esquinçadora història viscuda després de la mort del Victor un any enrere, el seu fill de 18 anys.

Feia només dotze dies que el Victor havia començat amb el que seria el seu primer treball en l’empresa Ferros Sabadell S.L., situada en el Polígon industrial Pla de la Bruguera del municipi de Castellar del Vallés. "La planxadora industrial que va acabar amb la seva vida portava més de 10 anys en desús i tenia deshabilitats els sistemes de seguretat, no comptava amb proteccions, ni cable perimetral, ni un polsador per a detenir-la en cas d’emergència", explica la seva mare en la piulada. Tampoc va rebre cap mena de formació en Prevenció de Riscos Laborals ni en com utilitzar la màquina, així com tampoc se li va donar la roba de seguretat obligatòria per a les seves respectives tasques.

Les empreses haurien de prendre totes les mesures possibles per a minimitzar les probabilitats que aquest tipus d’incidents ocorrin. Però com es pot veure en aquest cas, això no va estar ni prop de ser així.

No seria la primera ni l’última vegada que en l’afany d’abaratir despeses una empresa passa per alt les mesures de seguretat, posant així en risc la vida dels seus treballadors. Per a molts empresaris la vida dels seus treballadors val menys que les despeses ocasionades per prendre les mesures de seguretat necessàries, com és el cas de Ferros Sabadell.

“El fatídic incident va ser qualificat per les autoritats com una “infracció greu” i no “molt greu”. Amb una sanció RÍDICULA i OFENSIVA. Una multa de 40.000€ per a l’empresa, que va ser reduïda a prop de 25.000€ a causa de l’actual Llei de Prevenció de Riscos Laborals. Al cap d’un any, la meva família i jo seguim destrossats. Ens han arrabassat a la persona que més estimava. Trec forces per la meva filla de 13 anys. Volem justícia. El meu fill no és un número més. Ni cap de les persones que moren per aquesta causa“. escriu la mare del Victor.

La vida de les i els treballadors no hauria de dependre de la bondat o bona voluntat dels propietaris de les empreses. Per a posar fi a aquesta mena de crims és necessari canviar el sistema que permet que els beneficis dels capitalistes siguin més valuosos que la vida dels treballadors que produeixen els seus guanys.


Facebook Twitter
La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

La borbonada de la setmana

La borbonada de la setmana

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!