×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Ets treballadora externalitzada de l’Ajuntament? Municipalitzem!

Aquest dimarts 28 es celebra una assemblea oberta de la plataforma Municipalitzem. Si ets una treballadora externalitzada dels serveis públics de l’Ajuntament, és el teu lloc on expressar-te i participar-hi.

EsquerraDiari.cat

dilluns 27 de setembre de 2021
Facebook Twitter

Les companyes i companys de la Plataforma Municipalitzem organitzen una assemblea oberta per a les treballadores i treballadors que l’Ajuntament de Barcelona subcontracta i té externalitzades a través de companyies privades. Des de la plataforma calculen que hi ha al voltant de 30.000 treballadores en aquest règim de subcontractació i que es troben en un grau extrem de precarietat.

Precisament per això aquest dimarts 28 a les 18:30hs es concentren a la Plaça Sant Miquel de la capital catalana per fer una assemblea oberta. L’objectiu consisteix en fer una plataforma àmplia de treballadores en aquesta situació, expressar les condicions de precarietat i proposar solucions.

Els treballadors denuncien que porten molts anys en situació d’externalització. I de fet diuen que aquesta subcontractació no significa cap estalvi per a l’Ajuntament, ja que les empreses subcontractistes se n’emporten molt més que els mateixos treballadors. És a dir, que a més de la precarització laboral de milers de persones és un saqueig directe de les arques públiques del mateix consistori.

Et pot interessar: "Les treballadores soci-culturals lluitem per coordinar-nos amb tots els sectors externalitzats"

Malauradament l’Ajuntament sota el mandat d’Ada Colau (ara amb els seus socis del PSC) es comporta de la mateixa forma que els campions de les retallades de Convergència amb Xavier Trias o el mateix PSC de Jordi Hereu o Pasqual Maragall. Les promeses de municipalització es troben oblidades i la precarietat laboral és el pa nostre de cada dia. L’“antiga activista social” és protagonista de greus atacs laborals. I després s’emprenya quan la xiulen pel carrer o en els seus discursos.

Per posar fi a la precarietat i la subcontractació et convidem a participar activament de l’assemblea oberta d’aquest dimarts i a sumar-te a la lluita per la municipalització dels serveis públics.

Et pot interessar: Organitzades per millors condicions al conveni del lleure


Facebook Twitter
Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

Cinc activistes es querellen contra el policia infiltrat que utilitzava relacions sexe-afectives

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l'autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

ERC i PSC acorden els pressupostos catalans: retorn a l’autonomisme, macroprojectes i suport a la reforma "ligth" de la Llei Mordassa

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

Prou espionatge i infiltracions del govern "progressista" contra organitzacions socials, sindicals i polítiques. Marlaska dimissió!

"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

L'economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

L’economia creix un 5,5% en 2022 a costa de baixos salaris i preus alts

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”