×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Eurodiputats d’Anticapitalistas, IU i Bildu s’oposen a la resolució bel·licista del Parlament Europeu

L'eurodiputat d'Anticapitalistas, Miguel Urbán, vota contra la resolució bel·licista del Parlament europeu; IU i Bildu s'abstenen.

EsquerraDiari.cat

dissabte 5 de març
Facebook Twitter

Dels eurodiputats de l’Estat espanyol presents en l’últim ple de l’Eurocambra, solament Miguel Urbán, d’Anticapitalistas, va votar en contra de la resolució de la UE que reforça la presència de l’OTAN a Europa de l’est. IU i Bildu van abstenir-se, mentre que les dues eurodiputades de Podemos, María Eugenia Rodríguez Palop i Idoia Villanueva, van donar suport a la resolució.

“Avui s’ha votat en el Parlament Europeu la resolució sobre la guerra a Ucraïna davant la inacceptable invasió de Putin. Lluny de buscar la pau, la UE busca accelerar la militarització d’Europa i reforçar el paper de l’OTAN”, assenyalava poc després l’eurodiputat d’Anticapitalistas des del seu compte de Twitter.

“La invasió de Putin a Ucraïna és inacceptable i així ho hem condemnat des d’Anticapitalistas. Darrere de tota la seva retòrica, només s’amaga l’interès d’un règim oligàrquic, nacionalista i autoritari per afermar les seves ànsies imperials”, afirmava sobre la invasió a Ucraïna.

Al mateix temps, realitzava una denúncia a les intencions guerreristes de l’OTAN i la UE: “Com deixa clara la resolució del Parlament la voluntat de les institucions i elits europees no busca la pau. Utilitzen la guerra i el sofriment ucraïnès com coartada per a remilitaritzar Europa. La indústria armamentística ja ha guanyat milions d’euros amb aquesta guerra”.

Com a exemple, compartia en les seves xarxes socials un fragment de la resolució aprovada pel Parlament Europeu que respecte a l’OTAN destaca "la necessitat de reforçar la seva posició de dissuasió col·lectiva, la seva preparació i la seva resiliència; encoratja la intensificació de la Presència Avançada Reforçada de l’OTAN en els Estats membres de la Unió més pròxims geogràficament a l’agressor rus i al conflicte".

Urban va denunciar que la votació del Parlament tenia l’objectiu de “reforçar el paper de l’OTAN, que sabem que és una organització al servei de l’imperialisme, que ha tingut molta responsabilitat a regar de pólvora el món i les conseqüències del qual sofreixen milions de persones. Són piròmans amb uniforme de bomber”.

Per contra, tots els grups de l’anomenada “esquerra europea” han votat a favor de l’escalada guerrerista de l’OTAN, incloses les dues eurodiputades de Podemos, María Eugenia Rodríguez Palop i Idoia Villanueva. L’excepció, a part de Urban, ha estat dels eurodiputats de Bildu, Pernando Barrena, i Esquerra Unida, Sira Rego i Manu Pineda, que es van abstenir.

La resolució parlamentària demana també a la Comissió treballar per a “concedir a Ucraïna l’estatus de candidat a la UE”, un dia després que el president d’aquest país, Volodímir Zelenski, el sol·licités de manera oficial en un missatge dirigit a l’Eurocambra.

El text va ser aprovat només un dia abans que el govern de coalició anunciés el seu compromís amb l’enviament de coets anticarro i metralladores a la regió i un nou contingent de 150 soldats a Europa de l’Est. L’executiu de PSOE i Unides Podemos segueixen perquè sent part de l’escalada guerrerista de l’imperialisme europeu.


Facebook Twitter
Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Les administracions i els sindicats condemnen als interins al “joc de la cadira”

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

Lluitem per imposar a la patronal del lleure un conveni millor

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l'externalització i la precarietat

El lleure és educació: a la vaga amb el suport de les estudiants, contra l’externalització i la precarietat

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se'ns consideri part del sector educatiu"

Podcast En Clau Roja | Verónica Landa: "Convoquem vaga en solidaritat amb les docents i perquè se’ns consideri part del sector educatiu"

Tres motius per manifestar-se contra l'OTAN amb una política independent

Tres motius per manifestar-se contra l’OTAN amb una política independent

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

7 raons per les quals Pablo Iglesias és fan de David Simon

La “hegemonia” del PSOE i l'ensorrament de l'esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

La “hegemonia” del PSOE i l’ensorrament de l’esquerra andalusa: algunes claus de les eleccions a Andalusia

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis

Les elèctriques ara prefereixen la hidràulica per mantenir els seus beneficis