×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Explica’ns com t’està afectant la crisi del coronavirus a la teva feina i en el teu dia a dia

Volem que ens expliquis en primera persona allò que els grans mitjans oculten. Pots enviar-nos el teu testimoniatge per escrit, en nota d'àudio o vídeo selfie al WhatsApp o Telegram 631 66 49 49.

EsquerraDiari.cat

divendres 13 de març de 2020
Facebook Twitter

Des d’Esquerra Diari obrim les nostres pàgines perquè ens feu arribar les vostres denúncies i testimoniatges. Com t’està afectant a tu i els teus companys de treball la crisi del coronavirus? i a casa o en els grups d’amics?

Treballes a la sanitat i segueixen sense reforçar la plantilla del teu servei? a la teva categoria no li faciliten mitjans de protecció? Ets monitor o monitora de menjador i ni tan sols saps si estàs acomiadat, suspès o en excedència? A la teva empresa ja se sent parlar d’un ERTE per la caiguda de l’activitat, el possible tancament administratiu o la falta de subministraments industrials? El tancament d’escoles t’ha obligat a rebaixar-te les hores o prendre’t un permís no retribuït? Els teus fills han perdut l’ajuda alimentaria de la beca menjador?

Volem que ens expliquis en primera persona allò que els grans mitjans oculten. Pots enviar-nos el teu testimoniatge per escrit, en nota d’àudio o vídeo selfie al WhatsApp o Telegram 631 66 49 49.

Testimoniatges com el d’Ana Cuevas, netejadora a l’Hospital Universitari Lozano Blesa de Saragossa, han de conèixer-se.

Parlen les "invisibles" de la sanitat: Les netejadores contra el coronavirus

La crisi del coronavirus ha generat en una setmana el col·lapse de sistemes sanitaris públics a les regions més afectades, la saturació de molts serveis com la neteja d’hospitals o del transport públic i un seguit de problemes laborals, que va des de la falta de permisos retribuïts per a la cura de menors, acomiadaments massius en sectors com l’educació, l’hostaleria o els hotels o ERTEs a costa d’una part del nostre salari i de les arques públiques, quelcom que quan passi aquesta crisi tornarà com un bumerang en forma de nous ajustaments i retallades.

Mentrestant a les empreses el govern promet ajudes, exempcions fiscals i altres ajudes. Com amb la crisi del 2008, la política d’aquest govern “progressista” i els governs autonòmics és la que la crisi la paguem els i les treballadores, mentre es rescata a les empreses i no s’afecta ni en un euro als guanys milionaris que han tret en els últims 6 anys de recuperació.

#Coronavirus: Quines mesures necessitem perquè els de sempre no paguem aquesta crisi?

Esquerra Diari vol ser una finestra al fet que aquestes denúncies es coneguin i difonguin, que no quedin invisibilitzades o silenciades, i que serveixin per a la lluita per un pla de xoc contra la crisi que inclogui mesures essencials com la intervenció de la sanitat privada sota control del personal sanitari, la contractació de tots els aturats sanitaris, el reforç de sectors sobrecarregats com la neteja, l’accés a tots els mitjans de protecció necessaris en tots els centres de treball, la prohibició dels acomiadaments, la moratòria de lloguers, hipoteques i desnonaments o permisos amb el 100% del salari per a la cura de menors, baixa mèdica, confinaments o suspensions per clausura o baixada d’activitat.

Et pot interessar: Set mesures que el Govern no proposa per pal·liar la crisi del coronavirus a Catalunya


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah