Món obrer Estat espanyol

PRECARIETAT LABORAL

Falsos autònoms: Jutjat de Saragossa reconeix a 55 riders de Deliveroo com a treballadors

Dos anys després de l'acta d'infracció d'Inspecció de Treball i després de recórrer l'empresa, el dilluns 4 el Jutjat nº2 de Saragossa ha dictat una sentència que reconeix a 55 riders de Deliveroo com a treballadors.

dimarts 5 de maig de 2020| edició del dia

La sentència es basa en la jurisprudència provinent del Jutjat social número 19 de Madrid i del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Així mateix per a la sentència queda provat que l’App de Deliveroo i l’activitat estan controlades per la pròpia empresa, així com el preu i fins i tot les propines. Cap recurs en el Tribunal Superior de Justícia d’Aragó (TSJA) en el termini de 5 dies, encara que amb l’estat d’alarma aquest termini queda suspès temporalment.

Es tracta aquesta d’una nova victòria d’aquest col·lectiu hiperprecario, una batalla més guanyada després de les sentències prèvies a Madrid, contra l’explotació per part del capitalisme mal anomenat “col·laboratiu”. Els propis riders ho celebraven en Twitter i demanen que es legisli d’una vegada contra aquest frau i pels seus drets laborals.

En la crisi del coronavirus, són els treballadors els principals afectats, els que posen el cos i els que en major proporció s’infecten mentre els capitalistes es lucren amb l’esforç de la classe treballadora i amb una legislació favorable als seus interessos.

Amb la lluita dels riders i la seva victòria legal en el reconeixement com a treballadors s’avança en què puguin tenir drets tan bàsics com l’organització de vacances i descansos, el dret a atur o la incapacitat temporal per malaltia laboral. Des d’Esquerra Diario.es i la CRT fem costat a aquest col·lectiu en una lluita que ens mostra que és de vital importància barallar pels sectors més precaris de la classe treballadora.
temes relacionats

Drets laborals   /    Moviment obrer   /    Precarietat laboral   /    Saragossa   /    Explotació laboral   /    Lluita obrera   /    Món obrer Estat espanyol   /    Deliveroo   /    Accidents laborals

Comentaris

Comentar