×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Famílies sense llum a Santa Coloma de Farners

Compartim l'anunci fet pels veïns i veïnes de Santa Coloma de Farners a qui Endesa i l'Ajuntament han deixat sense llum des del 28 de desembre.

EsquerraDiari.cat

dilluns 3 de gener
Facebook Twitter

El passat 28 de desembre, treballadors d’ENDESA acompanyats per Mossos d’Esquadra, van venir a la nostra comunitat per tallar-nos la llum sense previ avís, eren les 8 del matí, deixant a tota la comunitat sense llum... això vol dir:

 •  Infants, adolescents i gent adulta sense escalfor ni capacitat per fer un àpat calent,
 •  Estudiants sense poder fer deures,
 •  Gent amb patologies greus sense accés a respiradors.

  Ni l’Ajuntament ni ENDESA han tingut present que estem:

 •  En la sisena onada de la COVID,
 •  A ple hivern en mig de les festes i vacances de Nadal.

  Fa mesos que estem lluitant pels comptadors solidaris de llum i aigua com també per lloguers socials que tinguin en compte les nostres situacions personals: treballs precaris, gent sense papers per culpa de la lentitud de la tramitació a les administracions, gent amb patologies greus i sense cap recurs econòmic

  Fa temps que estem intentant parlar amb l’alcalde d’Esquerra Republicana de Catalunya de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, sense rebre resposta, l’única cosa que es fa des del consistori és defensar la propietat privada d’uns fons voltors o dels bancs que tant han estafat a la ciutadania del nostre país. Hem fet més de 15 instàncies sol·licitant entrevista per presentar-nos i per explicar la nostra situació... sense cap resposta. L’única resposta del consistori, que té el 49% de l’empresa d’Aigües Colomenques, és la de posar un aixeta d’aigua fora de la nostra comunitat on hem d’anar cada dia a emplenar galledes per poder cuinar, rentar i mantenir neta la llar.

  Recordem al govern d’Esquerra Republicana de Catalunya de Santa Coloma de Farners l’acord signat amb ENDESA i el govern de la Generalitat en mans d’Esquerra Republicana de Catalunya el passat 31 de març d’enguany:

  "Segons el document, la companyia subministradora també es compromet a garantir el dret d’accés d’urgència al subministrament bàsic d’electricitat o gas mitjançant la instal·lació d’un comptador temporal a les famílies vulnerables que disposin del certificat d’empadronament vigent i d’un informe dels serveis socials municipals. Aquest contracte tindrà caràcter temporal i extraordinari, i estarà fonamentat en l’existència de motius d’urgència social, en la garantia de la seguretat a l’habitatge, i en la protecció de la salut de les persones que hi viuen.

  El contracte es mantindrà per la companyia subministradora mentre la persona sol·licitant de la instal·lació provisional mantingui el seu domicili a l’habitatge i es trobi en situació de risc d’exclusió residencial."

  Tot just fa un mes una família de Barcelona va resultar morta a causa de la incompetència de l’alcaldia i de serveis socials que no van saber atendre les seves justes demandes i van acabar mortes en un incendi, això no pot tornar a passar mai més!

  VOLEM RECORDAR A TOTES I TOTS QUE SOM GENT EN UNA SITUACIÓ DE VULNERABILITAT MOLT GREU COM HEM EXPLICAT ABANS I EL QUE REIVINDIQUEM ÉS TENIR ACCÉS A UN HABITATGE SOCIAL I ALS SUBMINISTRAMENTS IMPRESCINDIBLES PER TENIR UNA VIDA DIGNA I AMB CONDICIONS DIGNES.

  Girona, 31 de desembre de 2021.


 • Facebook Twitter
  La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

  La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

  Contra el 155 a l'escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

  Contra el 155 a l’escola catalana! No acatarem la sentència! Acabem amb deu anys de retallades!

  Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s'espiés a l'independentisme

  Margarita Robles sabia que estava sent espiada quan negava que s’espiés a l’independentisme

  El govern justifica l'espionatge a l'independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

  El govern justifica l’espionatge a l’independentisme: "Què ha de fer un Estat quan algú declara la independència?”

  Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l'escàndol Pegasus

  Sánchez promet una reforma cosmètica del CNI per tapar l’escàndol Pegasus

  La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

  La veu de les estudiants en el 7è dia de vaga educativa

  La borbonada de la setmana

  La borbonada de la setmana

  No a la Llei Iceta. No més casos com el de l'escola Folch i Torres!

  No a la Llei Iceta. No més casos com el de l’escola Folch i Torres!