×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fins al socialisme sempre camarada Jorge “Turco” Sobrado!

Als 72 anys ha mort el reconegut militant del Partido de los Trabajadores Socialistas d'Argentina. Ex detingut desaparegut de la dictadura, va lluitar fins als seus últims dies al costat de la classe obrera i el poble pobre, per la revolució i el socialisme. Les seves restes seran acomiadades avui a la ciutat de La Plata.

Redacció internacional

dijous 2 de març de 2023
Facebook Twitter

En la mitjanit d’aquest dimarts es va conèixer la trista notícia de la defunció de Jorge “Turco” Sobrado, qui portava dies internat producte d’una malaltia de la qual no va poder sobreposar-se. Les restes del reconegut i benvolgut militant del Partido de los Trabajadores Socialistas (PTS) i del Frente de Izquierda seran acomiadats aquest dimecres a la ciutat de La Plata, on va viure i va militar en els últims anys.

El Turco va néixer a Buenos Aires el 5 de febrer de 1951 i de jove, en els primers anys 70, va abraçar les idees del marxisme revolucionari, que mai abandonaria. Sent militant del Partido Socialista de los Trabajadores (PST), al maig de 1976 va ser segrestat i torturat pels militars a Córdoba (on vivia des de fins de 1975) i va estar 373 dies desaparegut, primer en el Centre Clandestí de Detenció La Rivera i posteriorment en la Unitat Penal 1.

Va sobreviure al genocidi i va dedicar la seva vida a donar testimoniatge com a ex detingut desaparegut, però sobretot va continuar militant al costat de la classe obrera i els sectors populars per la revolució i el socialisme. Va integrar la generació que va fundar el MAS en els anys 80. Dues dècades després va ser part de les jornades revolucionàries de desembre de 2001. En 2004 va decidir sumar-se a la militància orgànica en el PTS, convertint-se en un referent del Centre de Professionals pels Drets Humans (CeProDH). A Córdoba, a la Zona Nord del Gran Buenos Aires, a La Plata i últimament a Florencio Varela, el Turco va deixar petjades inesborrables, sobretot en les noves generacions militants a les quals sempre els va transmetre, amb entusiasme i sense cansament, la seva experiència.

Serveix amb llambregar les seves xarxes socials (on era molt actiu) per comprovar la seva inesgotable participació en cada lluita obrera, en cada 24 de Març, en cada marxa pels drets dels treballadors i del poble pobre i en cada piquet contra els capitalistes i els seus servidors. Des que es va conèixer la notícia de la seva defunció, aquestes mateixes xarxes no paren de rebre missatges d’afecte i recordació.

El "Turco" deixa un fort llegat en les noves generacions de militants revolucionaris, molts companys van sintetitzar com a "passió revolucionària". Roberto Amador, Victor Ottoboni i Sebastián Tesoro, treballadors de la zona fabril del nord de la província de Buenos Aires, van homenatjar a qui, amb el seu “olfacte setentista”, va saber transmetre la confiança del que la classe obrera és capaç d’aconseguir quan presa a les seves mans el seu propi destí.

Fins al Socialisme Sempre, benvolgut Turco!

Et pot interessar: Jorge “Turco” Sobrado: recuerdos de juventud, clase obrera, revolución y socialismo, entrevista de Juana Galarraga


Facebook Twitter
Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Repressió “progressista”: Dani Gallardo serà el primer condemnat per les protestes del procés que entrarà a la presó

Senseidrets: programes d'innovació o d'explotació de la Generalitat?

Senseidrets: programes d’innovació o d’explotació de la Generalitat?

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

La pagesia de Catalunya es concentra a Barcelona

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

7F | Jornada de lluita en solidaritat amb el poble palestí

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s'enfonsa

Eleccions Galícia | El PP manté la seva majoria absoluta, el BNG creix a costa del PSdG i el “vell” neoreformisme s’enfonsa

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Eleccions Galícia 18-F: què pot esperar el poble treballador?

Avals públics per a la compra d'habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

Avals públics per a la compra d’habitatge: un regal del govern “progressista” per als bancs i especuladors

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah

El govern espanyol continua venent armes a Israel en plena invasió a Rafah