×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fracassa l’acte de VOX a Vallecas i la policia carrega contra manifestants antifeixistes i periodistes

Una massiva concentració antifeixista impedeix l'acte de VOX en el barri de Vallecas. Al final, la policia carrega contra els joves, s'emporta diversos detinguts i colpeja a periodistes.

EsquerraDiari.cat

dijous 8 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Amb diversos detinguts, càrregues policials i diversos periodistes denunciant que havien estat colpejats i arrossegats pel terra. Així va acabar la jornada a Vallecas, després de la repressió policial als manifestants.

Mentre que la plaça estava plena de joves cantant "Fóra feixistes dels nostres barris!", en l’acte de VOX només havien aconseguit agrupar un grapat, protegits per desenes de policies. L’acte de VOX va resultar un fracàs, però la policia no es va privar de carregar.

La tensió se sentia en l’ambient des del principi. "La policia està identificant a tot el que surt del metro". "Compte que està ple de furgones". Aquest tipus de missatges eren intercanviats per amics en grups de WhatsApp i Telegram prop de les 18 hores. A aquesta hora estava convocada la manifestació antifeixista a Vallecas, per a repudiar la provocació de VOX en el barri. I, com ve succeint en les últimes manifestacions, la policia havia desplegat un gran operatiu i estava llesta per a reprimir als joves.

L’arribada de VOX a Vallecas per al seu acte de campanya era tota una provocació. Ficar-se en el cor de Vallecas, el barri que durant tota la pandèmia s’ha mobilitzat per a fer costat als sanitaris i contra la repressió policial. El barri obrer i popular del Rayo Vallecano i nombrosos centres socials veïnals, solidaris i antirepressius.

Per això, quan es va conèixer aquesta notícia, les associacions socials i veïnals del barri van respondre convocant a una manifestació: "Enfront del seu odi, Vallecas per a tots. El Madrid treballador, divers, migrant, feminista i antifeixista".

Però la policia, enviada per la Delegació de Govern a Madrid estava disposada a garantir que es fes l’acte de VOX a cop de porra. Els voltants de la plaça estaven plens de policies antidisturbis, molts d’ells amb escopetes. I com mostren diversos vídeos, va haver-hi tota mena de provocacions contra la joventut, que estava manifestant-se pacíficament.

De fet, diversos vídeos mostren com la colla de VOX llança pedres contra els manifestants. Diversos d’ells es passejaven de manera provocadora en la marxa antifeixista per a generar algun incident que donés l’excusa per a carregar.

Finalment, van començar les càrregues, de manera indiscriminada contra tots els que es trobaven en la plaça, incloent-hi diversos periodistes. En un altre vídeo es veu quan la policia colpeja i arrossega per terra al periodista Guillermo Martínez, al qual li pren el seu carnet de premsa.

A més a més, també hi havia molta indignació amb el rol de Podemos i Más Madrid, els qui unes hores abans de la manifestació van publicar un comunicat en les xarxes socials juntament amb el PSOE, per a cridar a desmobilitzar. "A l’extrema dreta la hi combat socialment i electoralment" deien en el seu comunicat, i plantejaven que no calia concórrer a la manifestació per a boicotejar l’acte de VOX. Molts els responien en les xarxes socials: "Vergonyós aquest comunicat de Podemos, Más Madrid i PSOE contra la resposta que estan organitzant les veïnes de Vallekas per a parar a l’extrema dreta de VOX. Que els votem és la via que ens ofereixen. Un motiu més per a mobilitzar-nos, un més per a no votar-los."

Finalment, la policia enviada pel "govern més progressista de la història" torna a mostrar com actua: reprimint a la joventut, a les organitzacions veïnals i als periodistes, mentre protegeix l’extrema dreta.


Facebook Twitter
"Dani", l'últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

"Dani", l’últim talp de Marlaska que establia relacions amb dones per infiltrar-se en moviments socials

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Concentració a Plaça Sant Jaume "per una sanitat i educació pública i de qualitat"

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Els serveis públics tornen a omplir els carrers amb força en la segona jornada de vaga

Segona jornada de vagues d'Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d'un 75% en personal sanitari

Segona jornada de vagues d’Educació i Sanitat a Catalunya amb seguiment d’un 75% en personal sanitari

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l'enviament de tancs a Ucraïna

El govern de PSOE i Unides Podem se sumen a l’enviament de tancs a Ucraïna

Per frenar l'ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Per frenar l’ofensiva privatitzadora de la sanitat: impulsem la coordinació i preparem una vaga general de tots els serveis públics

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d'estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Gran jornada de lluita contra Ayuso a la Complutense: centenars d’estudiants i treballadors protesten al crit de “Visca la lluita de les sanitàries!”

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques

Una sentència reconeix les 37,5 hores com a jornada màxima setmanal per a les empreses públiques