×
logo Xarxa International
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Fracassa l’acte de VOX a Vallecas i la policia carrega contra manifestants antifeixistes i periodistes

Una massiva concentració antifeixista impedeix l'acte de VOX en el barri de Vallecas. Al final, la policia carrega contra els joves, s'emporta diversos detinguts i colpeja a periodistes.

EsquerraDiari.cat

dijous 8 d’abril de 2021
Facebook Twitter

Amb diversos detinguts, càrregues policials i diversos periodistes denunciant que havien estat colpejats i arrossegats pel terra. Així va acabar la jornada a Vallecas, després de la repressió policial als manifestants.

Mentre que la plaça estava plena de joves cantant "Fóra feixistes dels nostres barris!", en l’acte de VOX només havien aconseguit agrupar un grapat, protegits per desenes de policies. L’acte de VOX va resultar un fracàs, però la policia no es va privar de carregar.

La tensió se sentia en l’ambient des del principi. "La policia està identificant a tot el que surt del metro". "Compte que està ple de furgones". Aquest tipus de missatges eren intercanviats per amics en grups de WhatsApp i Telegram prop de les 18 hores. A aquesta hora estava convocada la manifestació antifeixista a Vallecas, per a repudiar la provocació de VOX en el barri. I, com ve succeint en les últimes manifestacions, la policia havia desplegat un gran operatiu i estava llesta per a reprimir als joves.

L’arribada de VOX a Vallecas per al seu acte de campanya era tota una provocació. Ficar-se en el cor de Vallecas, el barri que durant tota la pandèmia s’ha mobilitzat per a fer costat als sanitaris i contra la repressió policial. El barri obrer i popular del Rayo Vallecano i nombrosos centres socials veïnals, solidaris i antirepressius.

Per això, quan es va conèixer aquesta notícia, les associacions socials i veïnals del barri van respondre convocant a una manifestació: "Enfront del seu odi, Vallecas per a tots. El Madrid treballador, divers, migrant, feminista i antifeixista".

Però la policia, enviada per la Delegació de Govern a Madrid estava disposada a garantir que es fes l’acte de VOX a cop de porra. Els voltants de la plaça estaven plens de policies antidisturbis, molts d’ells amb escopetes. I com mostren diversos vídeos, va haver-hi tota mena de provocacions contra la joventut, que estava manifestant-se pacíficament.

De fet, diversos vídeos mostren com la colla de VOX llança pedres contra els manifestants. Diversos d’ells es passejaven de manera provocadora en la marxa antifeixista per a generar algun incident que donés l’excusa per a carregar.

Finalment, van començar les càrregues, de manera indiscriminada contra tots els que es trobaven en la plaça, incloent-hi diversos periodistes. En un altre vídeo es veu quan la policia colpeja i arrossega per terra al periodista Guillermo Martínez, al qual li pren el seu carnet de premsa.

A més a més, també hi havia molta indignació amb el rol de Podemos i Más Madrid, els qui unes hores abans de la manifestació van publicar un comunicat en les xarxes socials juntament amb el PSOE, per a cridar a desmobilitzar. "A l’extrema dreta la hi combat socialment i electoralment" deien en el seu comunicat, i plantejaven que no calia concórrer a la manifestació per a boicotejar l’acte de VOX. Molts els responien en les xarxes socials: "Vergonyós aquest comunicat de Podemos, Más Madrid i PSOE contra la resposta que estan organitzant les veïnes de Vallekas per a parar a l’extrema dreta de VOX. Que els votem és la via que ens ofereixen. Un motiu més per a mobilitzar-nos, un més per a no votar-los."

Finalment, la policia enviada pel "govern més progressista de la història" torna a mostrar com actua: reprimint a la joventut, a les organitzacions veïnals i als periodistes, mentre protegeix l’extrema dreta.


Facebook Twitter
“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

“De la mobilització a la revolució”: una lectura per entendre per què vam passar del 15M i el procés, al govern “progressista” i la restauració autonòmica

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

La desafecció post procés és clau en unes municipals en les que Trias guanya a Barcelona

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

Eleccions municipals 2023: cau la participació a Catalunya

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

La dreta obre la seva campanya a la Bonanova de la mà dels matons de Desokupa

Frente Obrero: amic de ‘picoletos' i enemic de treballadors

Frente Obrero: amic de ‘picoletos’ i enemic de treballadors

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

Pedro Sánchez avança les eleccions generals després de la desfeta del 28M

El racisme continua golejant a LaLiga

El racisme continua golejant a LaLiga

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d'Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE

Franquistes, torturadors, maltractadors i terroristes d’Estat: candidats i càrrecs que no escandalitzen a PP, Vox i PSOE